Επίθεση με βαριοπούλες στο κτήριο του ΑΔΜΗΕ

Αναζητήσεις για τους “Ρουβικωνες” ως δραστες καταδρομικής εφόρμησης και βανδαλισμού στο κτήριο του ΑΔΜΗΕ

Οι βάνδαλοι κουκουλοφόροι, περίπου 10 μελη της συλλογικότητας του Ρουβικωνα, εισέβαλαν  (19/03-12.15) με μαυρα κρανη και ρουχα, στο κτήριο που στεγάζεται ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) επί της Δυρραχίου.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους με βαριοπούλες, ροπαλα και σφυριά, οι “Ρουβικωνες”, προκάλεσαν καταστροφές στα γραφεία του ισογείου και βανδαλισαν με μπογιες την προσοψη του κτηρίου και ενα αυτοκίνητο έξωτερικά σταθμευμένο.  Στο χώρο, εγκατέλειψαν τις βαριοπούλες και σφυριά, επιβιβάστηκαν στα δίκυκλα στα οποια ειχαν καλυμμένα τα στοιχεία τους, με τα οποία κινήθηκαν αρχικά προς το κτήριο του ΑΔΜΗΕ, ενώ κάποιοι απομακρύνθηκαν πεζή, προς ΠΑΘΕ στο ανερχόμενο προς Λαμία.

Σε αναζήτηση των δραστών και προσαγωγές υπόπτων οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Ρουβίκωνας: “Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Ζούγκλα θέλετε, ζούγκλα θα έχετε”..

Με ανάρτηση κειμένου ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την υπογραφή του “Ρουβίκωνα”, οι συντάκτες του αποδίδουν την επίθεση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις αποδοχών στελεχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς και για την πρόθεση της ΔΕΗ να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταρείες τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.