Επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνέργεια “αλληλέγγυοι”- Ελεύθεροι οι καταληψίες της Πρυτανείας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους (18/04), οι 14 συλληφθέντες στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (17/04). Επίθεση από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, “αλληλέγγυοι” των συλληφθέντων, δέχθηκαν δημοσιογράφοι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μετά τις απολογίες τους οι 14 συλληφθέντες- 7 άντρες, 6 γυναίκες και μια Κύπρια– ενώπιον του Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι (18/04). Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση (17/04-07.30) στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, κτήριο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί 19 ημέρες.
Ομάδα περιπου 50ατόμων, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως “αλληλέγγυοι” αντιεξουσιαστές, είχε συγκεντρωθεί σε συμπαράσταση των συλληφθέντων, από νωρίς, και αναιτια, επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.
Γία άλλη μια (πρώτη) φορά, οι ταραξίες “μπαχαλάκιδες”, χωρίς περιορισμούς και υπό την ανοχή της αμέτοχης απαθούς Αστυνομικής παρουσίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Με τα χαρακτηριστικά τους κρυμμένα κάτω από κράνη, επεδίωξαν στην “αλληλεγγύη στους συντρόφους” με επίθεση σε δημοσιογράφους κσι τηλεοπτικά συνεργεία, για “πρώτη φορά” (ξανά) στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, με βιαιοπραγία σε βάρος τους, και απρόσκλητες επιθέσεις, υπό την ανοχή της πολιτείας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport