Επιστρέφει στη φυλακή ο Γιώργος Πατέλης

Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για άρση της απόφασης υφ’ όρων απόλυσης και αντικατάστασης των Περιοριστικών Όρων που του είχαν επιβληθεί, με απόφαση εγκλεισμού, εκτελέστηκε για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας,

Με ένταλμα το οποίο εκδόθηκε στα στοιχεία του Γιώργου Πατέλη, Πυρηνάρχη της Νίκαιας, αναζητήθηκε εντοπίσθηκε και συνελήφθη (22/02) και πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με αυτή την εξέλιξη, αίρονται όλα τα μέτρα και οι περιοριστικοί όροι κατά την υφ’ όρων απόλυση που είχε λάβει και τίθεται εκ νέου υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, προς έκτιση της ποινής του.

Ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνεργεία στο θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε αποφανθεί θετικά κατά πλειοψηφία, τον περασμένο Οκτώβριο (18/10 2021) στην αίτηση για αποφυλάκιση του Γιώρου Πατέλη. Είχε προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα  καθώς έκρινε ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ο νομικός συμπαραστάτης του Γιώργου Πατέλη, επικαλέστηκε στο αιτιολογικό του αιτήματος που κατέθεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο, την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού του, προσκομίζοντας ιατρικές βεβαιώσεις.