Επιστολή FBI: «Το 2020, η δέσμευση της ΕΛ.ΑΣ για διεθνή συνεργασία ήταν πρόδηλη και εκτιμήθηκε, το 2021 θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο» (φωτο)

Ευχαριστήρια επιστολή το FBI, προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται στη συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι Αστυνομικές Υπηρεσίες  των δύο χωρών

Μέσω της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), απευθύνει ευχαριστήρια επιστολή για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει. Μεταξύ άλλων στην επιστολή επισημαίνεται, «Εξ ονόματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ προσωπικά την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία και σύμπραξή της το 2020.

Παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, η Υπηρεσία σας ενήργησε με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Μαζί σημειώσαμε σημαντικές επιτυχίες στους τομείς της αντιτρομοκρατίας, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, των σύνθετων μορφών του οικονομικού εγκλήματος, της σύλληψης/έκδοσης φυγόδικων και της εγκληματολογικής έρευνας.

Οι επιτυχίες αυτές δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη δέσμευση και τη στήριξη ανώτατων αξιωματικών, όπως του Υποστρατήγου Γεώργιου Καστάνη, Υποστρατήγου Πέτρου Τζεφέρη και της Υποστρατήγου Πηνελόπης Μηνιάτη.

Εξίσου σημαντική ήταν και η καθημερινή συνεργασία και ο συντονισμός Διευθυντών Διευθύνσεων, όπως του Ταξίαρχου Εμμανουήλ Δουρβετάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωάννη Σταυρακάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Παπακώστα και του Αστυνομικού Διευθυντή Ελευθέριου Χαρδαλιά.

Το 2020, η δέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας για διεθνή συνεργασία ήταν πρόδηλη και εκτιμήθηκε. Είμαι βέβαιος ότι το 2021 θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο».