“Επικρατεί μία κατάσταση όπου αιωρείται ένα σύννεφο ανησυχίας, φοβίας και αγωνίας στους Αξιωματικούς”

Ανακοίνωση της Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής

Όπως αναφέρεται στη συνδικαλιστική ανακοίνωση, «Μετά από σειρά καθημερινών επαφών με τα μέλη μας σχεδόν σε όλες της Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διαπιστώθηκε ότι επικρατεί μία κατάσταση όπου αιωρείται ένα σύννεφο ανησυχίας, φοβίας και αγωνίας στους Αξιωματικούς. Με αφορμή ορισμένες μεταθέσεις και αποσπάσεις που διετάχθησαν το τελευταίο διάστημα , όπου με κομπασμό κάποιοι αναρμόδιοι διαλαλούν ότι με την υποτιθέμενη δύναμη τους μπορούν να τις υπαγορεύουν και να τις επιβάλλουν μέσω της πολιτικής και της φυσικής μας ηγεσίας, δηλώνουμε ότι ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής :

  • Είμαστε δίπλα σε κάθε Αξιωματικό που εκτελεί τα καθήκοντα του ευσυνείδητα και νόμιμα.
  • Είμαστε δίπλα σε κάθε Διοικητή Αξιωματικό που προσπαθεί να επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα της Υπηρεσίας του σεβόμενος τους συνεργάτες του και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Είμαστε δίπλα στο Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών που με φιλότιμες προσπάθειες μαζί με το επιτελείο και τους εκπαιδευτές του προσπαθεί για τη σωστή λειτουργία της Σχολής και την εκπαιδευτική αναβάθμιση της.
  • Είμαστε δίπλα σε κάθε πρόβλημα Δόκιμου Υπαστυνόμου και θα προσπαθούμε να τον εκπροσωπούμε όπως πράττουμε για όλους τους Αξιωματικούς.
  • Είμαστε απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν να συνδιοικήσουν και να επιβάλλουν γνώμες, απόψεις και άτομα αναλόγως των προσωπικών τους συμφερόντων.
  • Είμαστε απέναντι σε καταστάσεις που μας γυρίζουν σε μαύρες ημέρες του παρελθόντος.
  • Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε ο Αξιωματικός να εκτελεί τα καθήκοντα του σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς του Σώματος και όχι με τα «θέλω» κανενός.
  • Σεβόμαστε τη θέση και το ρόλο του κάθε συναδέλφου μας χωρίς όμως να παραχωρούμε κανένα δικαίωμα μας και χωρίς εκβιαστικές υποχωρήσεις από κανέναν.

Η Ένωση μας δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε μέλος μας και θα του παρέχουμε τις απαραίτητες νομικές καλύψεις όπου αυτές χρειαστούν. Καλούμε την πολιτική και φυσική μας ηγεσία να σεβαστεί την υπηρεσιακή διαδρομή του κάθε Αξιωματικού. Ως Ένωση με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στους θεσμούς και σε κάθε συνάδελφο συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια μας».

Για το Δ.Σ