Επικίνδυνοι κακοποιοί, ενεργούν απόπειρες και διαρρήξεις σε οικίες εφοπλιστών και επιχειρηματιών στα Βόρεια και Νότια προάστια

Με αλεξίσφαιρα και βαρύ οπλισμό, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αδιάφοροι για τις στατικές φυλάξεις, ενεργούν απόπειρες και διαρρήξεις, σε σπίτια επιχειρηματιών και εφοπλιστών στα βόρεια και τα νότια προάστια

Οι σωματώδεις άνδρες, με έντονο σωματότυπο, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, έχουν καταγραφεί έξω από οικίες εφοπλιστών, επιχειρηματιών, με οικονομική επιφάνεια και κοσμική ζωή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι δράστες περιγράφονται ως δίδυμo ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών, βαριά οπλισμένων με Kalashnikov και καλυμμένοι με αλεξίσφαιρα.

Η απόπειρα διάρρηξης στην οικία του προέδρου των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, στην περιοχή της Εκάλης, καταγράφεται στο τέλος Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, φορώντας αλεξίσφαιρα, έφεραν βαρύ οπλισμό kalachnikovs. Η παρουσία σκοπού σύμφωνα με εκτιμήσεις απέτρεψε την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε διάρρηξη. Την ίδια ημέρα, από τις περιγραφές οι ίδιοι δράστες “σήκωσαν” την οικία του Δ.Σ της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη, και πάλι στην περιοχή της Εκάλης, ενώ είχε προηγηθεί (08/01-20.30) η διάρρηξη στην οικία του εφοπλιστή Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη ο οποίος διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό. Οι δράστες ακινητοποίησαν τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν €2.000 ευρώ σε μετρητά, και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr το όχημα με το οποίο κινούνται οι δράστες, είναι ένα κυπαρισσί  Seat Leon με πλαστές πινακίδες οι οποίες απασχολούν ως  κλεμμένες καθώς είναι καταχωρημένες σε  Toyota Corolla στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το όχημα, έχει εντοπισθεί και καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό σε απόπειρες και διαρρήξεις στην Εκάλη, και τη Γλυφάδα έξω από σπίτια εφοπλιστών και επιχειρηματιών .

Το ίδιο Seat Leon με τις πλαστές πινακίδες που απασχολούν,  έχει εντοπισθεί να κινείται και στη περιοχή της Γλυφάδας (04/02) εξωτερικά της οικίας του του εφοπλιστή Ευάγγελου Βεντούρη, η οποία βρίσκεται υπό φύλαξη από προσωπικό εταιρείας Security ενώ εξωτερικά ο χώρος φυλάσσεται περιμετρικά και από κάμερες ασφαλείας.

Η δράση των κακοποιών έχει ταυτοποιηθεί κι έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, με το ένστολο προσωπικό Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ να τους αναζητά ώστε να προβούν στη σύλληψή τους.