Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του πληρώματος ελικοπτέρου του ΠΝ|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία άτομα πλήρωμα αγνοείται από τα ξημερώματα, όταν χάθηκε το στίγμα του ενώ συμμετείχε σε άσκηση .

image

 Χωρίς αποτέλεσμα διεξάγονται από τις 2:45 τα ξημερώματα  οι έρευνες για τον εντοπισμό του τριμελούς πληρώματος του ελικοπτέρου AB 212 του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στην θάλασσα, στην περιοχή του νησιού Κϊναρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert λίγο πριν από τις 8 το πρωί ελικόπτερο sea hawk εντόπισε θερμικά ίχνη σε ένα σημείο.
image

Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού του ελικοπτέρου. 
Το ελικόπτερο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ κατέπεσε κατά τη διάρκεια άσκησης “ΑΣΤΡΑΠΗ” για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας. Ξαφνικά στις 2:45 το ίχνος οτυ σβήστηκε από τα ραντάρ. 
Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό. Είναι παρόμοιο αυτού που είχε πέσει στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, στην ελληνοτουρκική κρίση και είχαν σκοτωθεί οι τρείς ήρωες, Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός.


*onalert. gr