Επανέρχεται ο Αντιστράτηγος εα μετα τις αντιδρασεις που προκάλεσε|ΑΠΟΨΗ*

Αντιδράσεις προκάλεσε το κείμενο γνώμης του Αντιστρατήγου ΕΛΑΣ εα. Ο ίδιος επανέρχεται με κείμενο προς απάντηση του Προέδρο του ΣΕΦΕΑΑ.

image

Στο κείμενο γνώμης του Αντιστρατηγου Αστυνομίας ε.α Νικολάου Μπλάνη, με τίτλο: “Μέλη συμμοριών
Ειδικοί Φρουροί και όχι νέοι αστράτευτοι Αστυφύλακες: Είναι τυχαίο;
” απάντησε ο  πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, “«Όλοι, στην ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν «Στρατηγέ»- Δεν είναι ορθό να καλλιεργούμε «διαμάχες» μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού»“. Ο εα Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ επανήλθε σε απάντησή του, προς τον Πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ.

“1.Ο Ντούμας Βασίλειος καλά θα κάνει να μη βρίζει (ούτε συκοφάντης, ούτε διεφθαρμένος στον χαρακτήρα είμαι) ειδικά αυτόν που όταν ήταν στην ενέργεια τον ευεργέτησε ποικιλοτρόπως.
2.Η ανάρτησή μου έκανε απλώς μια διαπίστωση με πολλά ερωτηματικά. Και αναφέρθηκε σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία δυστυχώς δεν αποτέλεσαν απλά περιστατικά αλλά περιστατικά οργανωμένων εγκλημάτων.
3. Αντί λοιπόν να στρουθοκαμηλίζουμε και να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο, ας κοιτάξουμε να απομονώσουμε τους ολίγους επίορκους που υπηρετούν στην Αστυνομία. Ειδικά οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, έχουν τεράστια ευθύνη σ΄αυτό καθώς και για την προώθηση και στήριξη των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, μακρυά όμως από στενά συντεχνιακές προσεγγίσεις και αγκυλώσεις, οι οποίες και μας οδήγησαν στη σημερινή χρεοκοπία θεσμών και αξιών”.