Εντολή να συλλαμβάνονται όσοι εντοπίζονται χωρίς έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, και σε βάρος τους να σχηματίζεται δικογραφία.

Εντολή για ελέγχους αλλοδαπών που εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, και συλλήψεις, ενημερώθηκαν τα πληρώματα οχημάτων και δικύκλων της ΕΛΑΣ

image

Με ενημέρωση του κέντρου (25/02) σε εντολή του Αττικάρχη προς τα πληρώματα όλων των τομέων, ενημερώθηκαν να διενεργούν ελέγχους αλλοδαπών ανεξαρτητου εθνότητας. Για όσους διαπιστώνεται ότι δε διαθέτουν νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα ή η γνησιότητά τους αμφισβητείται, να προσάγονται στα τμήματα ενώ με σχετική εντολή η οποία εχει διαβαστεί, σε βάρος τους θα σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπέπονται στις Δικαστικές Αρχές.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, θα γίνεται πλήρης καταγραφή των συλλήψεων και αναφορά για τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει τα πληρώματα.
Αργά το απόγευμα, η εντολή αφορούσε υπηκόους Αφγανιστάν Μπανγκλαντές Μαρόκο Πακιστάν και Ιραν (δεν εμπιπτουν στο χαρακτηρισμό “πρόσφυγες “) οι οποίοι συλλαμβάνονται ως λαθρομετανάστες ενώ Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες ύστερα από το σχετικό έλεγχο, συνέχιζαν την πορεία τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport