Ένταλμα σύλληψης στον εφοπλιστή Μάρκο Λαιμό, για τις δολοφονίες στη Ζάκυνθο

Ένταλμα σύλληψης στα στοιχεία του εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της Χριστίνα Κλουτσινιώτη, συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, θύματα δολοφονικής ενέδρας και οι δύο στη Ζάκυνθο

Με τους επτά συλληφθέντες να έχουν παραπεμφθεί, ο Εισαγγελέας Ζακύνθου αργά το βράδυ της Τρίτης (08/06) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στα στοιχεία του εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού, κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνα Κλουτσινιώτη, συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, θύματα δολοφονικής ενέδρας και οι δύο στη Ζάκυνθο. Ο δολοφονημένος επιχειρηματίας, είχε κατ ονομάσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου στοιχεία για την εμπλοκή της εφοπλιστή στην υπόθεση ως ηθικός αυτουργός καθώς με το ιδιόκτητο σκάφος του, το οποίο εντοπίσθηκε είχαν διαφύγει οι εκτελεστές της συζύγου του, με επιβαίνοντα σωματοφύλακα του εφοπλιστή. Από την αστυνομική προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν DNA και αποτυπώματα στο φουσκωτό σκάφος ως μέσο διαφυγής, καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των κατηγορούμενων στην υπόθεση.

Στη μήνυσή του ο Ντίμης Κορφιάτης ανέφερε, «Ο Α.Π. είναι ο εκτελεστής της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μας. Εργάζεται στον εφοπλιστή Μάρκο Λαιμό ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν δηλαδή το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του εφοπλιστή. Το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε την 5η Ιουνίου του έτους 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας με σημείο εκκίνησης την οικία του Μάρκου Λαιμού στο Ψυχικό, με τρέιλερ και με θωρακισμένο όχημα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes G που κατέληξε στη Σκαφιδιά Ηλείας». Τη μήνυση είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου για λογαριασμό του Ντίμη Κορφιάτη ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς.

Μεταξύ άλλων, σε παλαιότερη κατάθεσή του, ως εμπλεκόμενο στη δολοφονία της συζύγου του, ο Ντίμης Κορφιάτης είχε καταγγείλει και απότακτο Υπαστυνόμο της τοπικής Ασφάλειας. Στο πλαίσιο διερεύνησης της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη, οι Αρχές αναζητούν γυναίκα, η οποία φαίνεται πως είχε θέσει υπό διακριτική επιτήρηση τη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, και έδωσε την ενημέρωση για την κίνησή της, λίγο πριν δεχθεί τα φονικά πυρά τον περασμένο Ιούνιο και καταλήξει νεκρή.  Μάρτυρας ο οποίος εξετάστηκε , περιέγραψε τη διαδρομή των δραστών, τον οπλισμό και τα ρούχα, ενώ αποκάλυψε τα ονόματα του ηθικού αυτουργού και τον δραστών της εκτέλεσης ως φυσικοί αυτουργοί.