Ένωση Ν/Α Αττικής: “Πρόσφυγες σε εγκαταστάσεις, με όπλα και πυρομαχικά;| ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην προοπτική δημιουργίας στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στο Λαύριο αναδεικνύει με καταγγελία της Ένωσης Ν/Α Αττικής με επιστολή προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προς την Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Η Ένωσή Ν/Α Αττικής, απέστειλε έγγραφο- καταγγελία προς στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, στο οπιο αναφέρει,

Κυρία Υποστράτηγε ,
Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση , λήφθηκε η απόφαση η μεταφορά μεταναστών να γίνεται από το λιμάνι του Λαυρίου , προκειμένου να απεμπλακεί ο κεντρικός Λιμένας Πειραιώς.
Φυσικά τίθενται τα ερωτήματα , εάν το λιμάνι του Λαυρίου θα λειτουργήσει κυρίως ως σταθμός αποβίβασης και στη συνέχεια αυτοί θα μεταφέρονται σε άλλα σημεία , ή θα φιλοξενηθούν στις πρώην εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ που ανήκουν στην Ε.Β.Ο. και βρίσκονται δίπλα σε αυτές , έστω και προσωρινά .
Θα πρέπει φυσικά να ληφθούν υπ΄όψιν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν , διότι στην Ε.Β.Ο. αποθηκεύονται πυρομαχικά και επισκευάζονται διάφορα οπλικά συστήματα.
Επιπροσθέτως η αστυνομική δύναμη του Τμήματος , Τάξης – Ασφάλειας και Αλλοδαπών Λαυρίου , δεν επαρκεί αριθμητικά να διαχειριστεί την αστυνόμευση της περιοχής και όχι να ασχοληθεί επιπλέον με τη φύλαξη και διαχείριση των μεταναστών .
Παρακαλούμε όπως εξεταστεί λεπτομερώς το ζήτημα προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν. ”

Για το Δ.Σ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport