Ενόψει Εισαγγελικής έρευνας σε παράλληλη εκτέλεση καθηκόντων Υπαρχηγού και Επιτελάρχη ο Α/Γ Μιχ.Καραμαλάκης

Με υπογραφή Επιτελάρχη και χωρίς  άμεση πλήρωση της κενής θέσης του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ  με την αποστρατεία του Αντιστρατηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο πηγές του Nantiareport.gr, τα καθήκοντα Υπαρχηγού του Σώματος, αναπληρώνει ο Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, σε παράλληλα καθήκοντα, καθώς εκκρεμεί η Εισαγγελική έρευνα για την απόδοση ευθυνών στη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής (23/07).

Όπως σημειώνεται, με δεδομένο οτι οι θεσεις Αντιστρατήγων είναι έξι,  για να καλυφθεί η θέση, ο πρώτος στην επετηρίδα Υποστράτηγος προάγεται σε Αντιστράτηγο, με τον Αττικάρχη Χρήστος Παπαζαφείρη να έρχεται πρώτος στην επετηρίδα. Ωστόσο αποφασίστηκε η πλήρωση της κενής θέσης Υπαρχηγού, να εκκρεμεί μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας από τις Εισαγγελικές Αρχές, σε απόδοση ευθυνών για παραλείψεις και λάθη κατά την επιχειρησιακή ανταπόκριση στο μέτωπο της φωτιάς, εφ’όσον αυτές προκύψουν και για την ΕΛΑΣ.

Ήδη, τα έγγραφα που απαιτούν την υπογραφή Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, φέρουν αυτή του Αντιστρατηγου Μιχάλη Καραμαλάκη ως ο αρχαιότερος Αντιστράτηγος, στην επετηρίδα μετά τον νυν Αρχηγό, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.