Καταπέλτης η Εισαγγελέας της Έδρας στη10ωρη αγόρευσή της με εντάσεις και αποχώρηση της Ρούλας Πισπιρίγκου απο την αίθουσα με ύβρεις
Σε 89 συνεδριάσεις και 60 μαρτυρικές καταθέσεις η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου άκουγε την Εισαγγελική πρόταση επι της ενοχής της.
Η αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηναίων Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, ηταν μαραθώνια καθώς διήρκεσε περισσότερο από δέκα ώρες και ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.
«Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Ο θάνατος στο “Αγλαΐα Κυριακού” δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Κανείς δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη στο δωμάτιο. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης», ανέφερε η εισαγγελέας, η οποία συμπλήρωσε: «Το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία, δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε».
«Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα τη Ρούλα Πισπιρίγκου» ανέφερε η Εισαγγελέας της Έδρας
«Πετυχαίνει δύο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες» επισημαίνειη Εισαγγελική Λειτουργός. «Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για τον θάνατο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!», αναφέρει η Εισαγγελέας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητά να αποχωρήσει από την αίθουσα εκτοπίζοντας ύβρεις.
«Υπήρξε μια λογική ακολουθία. Η Τζωρτζίνα από τη στιγμή που είναι σε μυδρίαση και χωρίς σφίξεις ο οργανισμός της δεν μεταβολίζει», συνεχίζει η Εισαγγελέας, ενώ παραθέτει ότι διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις του παιδιού ότι ο οργανισμός της τη μεταβόλιζε γρήγορα και συμπληρώνει «Ο Ράικος λέει, αν έχει δοθεί προ του θανάτου η κεταμίνη, θα βρούμε τον μεταβολίτη, όπως συνέβη εδώ».
Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, αναφέρθηκε στην ηρεμία με την οποία η 35χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς για την ανακοπή της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο». «Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη», ανέφερε ενω στην συνέχεια άφησε αιχμές για τον υπερασπιστικό ισχυρισμό της κατηγορούμενης για την ώρα μετάβασης στο συμβάν του αναισθησιολόγου «Τι σημασία έχει αυτό; Ο κύριος Χασαπόπουλος το παιδί το επανέφερε! Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δύο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δεν θυμάται χρόνους…».
Με ένταση η Εισαγγελέας Έδρας αναφέρθηκε στην προσέγγιση του συνηγόρου της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, στον αναισθησιολόγο, γαι την προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη, γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑμεΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Εγώ τον συγχαίρω τον κύριο Χασαπόπουλο!», επεσήμανε στο λόγο της η Εισαγγελέας.
Στην αναφορά της αγόρευσης της Εισαγγελέως στη σχέση του ζευγαριού Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη νοσηλεία της κόρης τους Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «είχε τον νου της στον κύριο Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει τη βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο “Καραμανδάνειο”, έχει χάσει δύο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της που νοσηλεύεται να μη λέει ψέματα στον μπαμπά της ότι θέλει να τον δει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πετάγονταν στον ύπνο του; Είναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;!».
Ενω στη συνέχεια της αγόρευσή της, η Εισαγγελέας της Έδρας αναγνωσε μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στα οποία απειλούσε τον πρώην σύζυγό της ότι θα πει στο παιδί για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις του, «Ρωτάμε γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τον πατέρα της εκείνη την ημέρα; Είναι ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέρφια, που η μάνα του του έχει πει τέτοια πράγματα, που έχει ζήσει ένταση και έχει πλαντάξει στο κλάμα! Το είχε δηλητηριάσει το παιδί!». Για να τονίσει στο λόγο της, μέσα από τα μηνύματα του ζευγαριού, «Της γράφει “κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;’’. Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;».
Η Εισαγγελέας αναφερόμενη στην ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε μαγνητική και καθυστέρησε να ξυπνήσει περιγράφει, «Ενώ το παιδί δεν έχει ξυπνήσει ακόμη από την αναισθησία, η έγνοια της είναι τα ρούχα και τα κλειδιά του Δασκαλάκη. Έλεγε εδώ ότι όταν κάνεις παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Αυτά μάλλον τα είχε ξεχάσει τότε, γιατί τότε σκεφτόταν μόνο τον εαυτό της!».
Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα της τότε 9χρονης Τζωρτζίνας στο σπίτι, καθώς το παιδί είχε αδιαθεσία και ειχε παρενέργειες η 35χρονη ειχε ενδιαφέρον αποκλειστικά στο Μάνο Δασκαλάκη «Του έγραφε στα μηνύματα “αν ήθελες το καλό του παιδιού σου να μην έφευγες από το σπίτι”. Γιατί το λέει αυτό; Το είχε ξαναπεί και τον Απρίλιο!».
Οπως ανέπτυξε την αγόρευσή της η Εισαγγελέας της Έδρας, «η κατηγορούμενη είχε στο μυαλό της να βάλει την Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ», ωστοσο διερωτήθη, «δεν έχω καταλάβει ακόμα τον λόγο, αν και περνάει μια σκέψη από το μυαλό μου, όμως δεν θέλω να το πω, γιατί δεν έχω αποδείξεις. Όμως στην Εντατική δεν έβαζαν το παιδί σε κάποιο μηχάνημα. Μόνο ένα μόνιτορ του έβαζαν. Το μόνο που άλλαζε ήταν η απουσία της ίδιας!».