Ενοχή για τον 40άχρονο “παιδόφιλο με το βαν” Φίλιππο Λεβέντο, πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την Πέμπτη αναμενεται η απόφαση του Δικαστηρίου, για τον “παιδόφιλο με το βαν” του Περιστερίου.

image

Την ενοχή του Φίλιππου Λεβεντού για το βιασμό 14άχρονης, την απόπειρα αποπλάνησης 13άχρονου αγοριού και για την παρά φύση ασέλγεια σε βάρος 15άχρονου πρότεινε ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνων (01/06).
«Ο κατηγορούμενος δημιουργεί επίφαση κοινωνικών σχέσεων, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και εκμεταλλευόταν την ανηλικότητα τους», ανέφερε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελικός Λειτουργός, περιγράφοντας ως αρρωστημένη προσωπικότητα με αρρωστημένες ορέξεις τον 40άχρονο, καθώς «έχει αποκτήσει ροπή σε αυτές τις πράξεις και με βεβαιότητα, είχε απόλυτη γνώση της ανηλικότητας των παθόντων και απόλυτη πρόθεση συναναστροφής ερωτικής με ανηλίκους».
Νωρίτερα (01/06) η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη ξεκίνησε με ένταση και επεισόδια.
Ο Φίλιππος Λεβέντος, στην απολογία του ισχυρίστηκε για τη 14άχρονη, «Της πρότεινα να κάνουμε έρωτα και κάναμε με τη συναίνεση της», με την οποία υποστήριξε οτι «γνώρισα σε site για ομοφυλόφιλους όπου η ίδια παρουσιαζόταν ως αγόρι», ενω αρνήθηκε ότι  βίασε, τον 15άχρονος από τη Ναύπακτο και συνευρέθηκαν ερωτικά, με τη θέληση του.
image

Για τον 13άχρονο, τον οποίο επιβίβαζε στο βαν του κατα την επ αυτοφώρω σύλληψή του, υποστήριξε ότι: «Γνωριστήκαμε σε «δωμάτιο» του Facebook για γκέι. Μου είπε να βρεθούμε στον Κορυδαλλό, μου είπε ότι είχε πρόβλημα και ότι τον κορόιδευαν οι φίλοι του. Του είπα να τα πούμε από κοντά, ότι είναι πολύ μικρός, αλλά μου απάντησε ότι ήδη έχει κάνει κάποια πράγματα».
Σε ερώτηση για τα βίντεο που βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του, ο 40άχρονος κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι »είναι από προσωπικές του στιγμές».
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αύριο Πέμπτη (02/06).