“Ενώ θεωρούνται ανοικτές δομές, το πλαίσιο της φύλαξης και της παρουσίας των Αστυνομικών συνεχίζει να παραμένει ασαφές και να εγκυμονεί κινδύνους εντός κι εκτός του χώρου”

Με αφορμή τον τραυματισμό Ιρακινού σε συμπλοκή με Σύρο στη δομή λαθρομεταναστών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε συμπλοκή για προσωπικές τους διαφορές, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ .

“Ακόμη και οι δομές που δεν είχαν ποτέ περιστατικά, πλέον άρχισαν να έχουν και αυτές τα προβλήματα τους.

Ενώ θεωρούνται ανοικτές δομές, το πλαίσιο της φύλαξης και της παρουσίας των αστυνομικών συνεχίζει να παραμένει ασαφές και να εγκυμονεί κινδύνους για ότι προκύψει εντός και εκτός του χώρου. Οι ευθύνες γνωρίζουμε πού θα αποδοθούν.

Χρόνια απαίτηση της Ομοσπονδίας η αποσαφήνιση των διαταγών και των αρμοδιοτήτων για το ένστολο προσωπικό που διατάσσεται στις δομές αυτές. Γνωρίζουμε πως οι συνθήκες θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες και η Ηγεσία οφείλει μετά από δύο χρόνια να πάρει επιτέλους θέση για το τι κάνουμε εμείς στις ανοικτές δομές”, επισημαίνει ο Παναγιώτης Χαρελας, Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ .

Ο 21άχρονος Σύρος τραυματίας με τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη, διακομίστηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας ενω η Αστυνομία συνέλαβε τον 48άχρονο Σύρο ο οποιος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.