Ενημέρωση για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία, για την κυκλοφορία των τροχοφόρων, στο οδικό δίκτυο της Αττικής και της Εύβοιας

(05/02-23.30) Λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», σε αλλαγές δρομολογίων προχώρησε και η Hellenic Train για τα δρομολόγια των τρένων για αύριο Δευτέρα (06/02)

Συγκεκριμένα, τα τρένα 50, 51, 62 και 63 της γραμμής Αθήνα- Θεσσαλονίκη δε θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια. Επίσης δε θα κινηθούν οι αμαξοστοιχίες 14521-14522 (Λειανοκλάδι-Τιθορέα). Καθώς και οι αμαξοστοιχίες 1675, 1676, 3677 και 3678 θα αντικατασταθούν με λεωφορεία. Τέλος ακυρώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1521, 11530, 1530, 1533, 3537, καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 4200 και η επιστροφή της μεταξύ Κάντζας και Άνω Λιοσίων.

(05/02-23.00) Απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα.

(05/02- 21.40) Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Σχιστού από το ύψος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την Αθηνών-Κορίνθου, τα οποία είχαν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας.

(05/02-20.30) Σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω της κακοκαιρίας διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Σχιστού από το ύψος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη εως την συμβολή της με την Αθηνών-Κορίνθου. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού. Ενώ η ΕΟ Αθηνών- Λαμίας παραμένει ανοιχτή, μέχρι τις 23.00 το βράδυ (05/02)

Με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών για την Περιφέρεια Αττικής, και για την ασφάλεια των υπαλλήλων, για όσους υπάρχει η δυνατότητα θα παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως χωρίς να κάνουν χρήση άδειας, ενώ η  προσέλευση των Υπαλλήλων για τη Δευτέρα (06/02) ορίζεται στις 10.00 το πρωί. Για προγραμματισμένα ραντεβού σε προγενέστερο χρόνο, θα ακολουθήσει επαναπρογραμματισμός νέου ραντεβού.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία την Δευτέρα (06/02) στην Αττική και σε περιοχές της επικράτειας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Από το πρωί διεξάγονται συνεχείς συσκέψεις στη ΓΓΠΠ και στις κατα τόπους Περιφέρειες.

Κλειστά σχολεία σε Βόλο και Μαγνησία, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου. Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

Κλειστά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο, με απόφαση των δυο Δημάρχων του νησιού.

Στον δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Ενώ ο δήμος Καντάνου Σελίνου αναστέλλει τη λειτουργία όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.
Ο Δήμος Κισάμου, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται επίσης.
Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.
Στον Δήμο Σφακίων το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα είναι κλειστό. Επίσης το Γυμνασιο και Λύκειο Χ.Σφακίων.

Κλειστά σχολεία και στο Ρέθυμνο, με το Δήμο Ανωγείων να ενημερώνει ότι όλες οι Σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά, επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Ο Δήμος Οροπεδίου στο Λασίθι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Φλώρινα Πρέσπα και Αμύνταιο. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, γνωστοποιεί, ότι όλα τα Σχολεία, θα μείνουν κλειστά. «Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χιονόπτωση, ο παγετός, η επιδείνωση του καιρού και η ανάγκη οι σχολικές αίθουσες να αερίζονται επαρκώς, επιβάλλουν την αναστολή της λειτουργίας» τονίζει ο δήμαρχος.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων δεν θα λειτουργήσουν. Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει, ότι αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για το επόμενο διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Στη Βοιωτία και τη Φωκίδα, αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους , καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Με απόφαση του δημάρχου Καστοριάς τα μαθήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναφέρει,  «Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων (Ι.Χ.Ε., λεωφορείων καθώς και λοιπών οχημάτων) μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5 τόνων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, ως ακολούθως:

-Από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και

-από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Διευκρινίζεται ότι, η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων εξακολουθεί να ισχύει.

Επιπλέον επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5 τόνων, που φέρουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα:

-από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)

-από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11

-από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς )

-από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών

-στη Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου Χαλκίδας από 0,000 χ/θ έως 11,000χ/θ.»

Από την Τροχαία, απευθύνεται έκκληση προς τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στα οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της κακοκαιρίας και των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν, ενώ οι άνεμοι σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 9BR. Κλειστές είναι οι γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Βόλος-Σποράδες,Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.