Ένα ΤΜΕΤ κι ένα ΤΑΤ.. 175 Αστυνομικοί, όλοι κατηγορούμενοι με μήνυση της Ζωής και “ΔΕΝ Πληρώνω”

Έλαβαν κλήση σε απολογία μια ολόκληρη διάταξη στατικής δύναμης – Τάξης και Ασφάλειας- 175 Αστυνομικοί, ως κατηγορουμενοι γιατί λειτουργησαν σύννομα.

ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ_ΕΛΑΣ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΦΕΤΕΙΟ_ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ_ΜΑΤΚλήτευση σε ακρόασης από Πταισματοδίκη (05-06/03) για περίπου 175 Αστυνομικούς, από τη ΔΑΕΑ, τη ΓΑΔΑ, και το Αρχηγείο, προκειμένου να να διερευνηθούν “τυχόν ποινική ευθύνη από τους Αστυνομικούς”, γιατί .. εκτελούσαν εντολές, σε διατεταγμένη υπηρεσία.. εντος του Εφετείου κατά την περίοδο των Πλειστηριασμών.

Συμφωνα με το  νομικό έγγραφο, υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος των Αστυνομικών από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δύο ιδρυτικών μελών του κινήματος “ΔΕΝ Πληρώνω” και δύο ακόμα συνταξιούχων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσει του Εφετείου.

Από την πλευρά του Αστυνοομικοί υποστηρίζουν “δεν στοιχειοθετείται κατηγορία, και γινεται μόνο για την ταλαιπωρία των συναδέλφων. Επιτακτική ανάγκη να προκύψει νομικό πλαίσιο θωράκισης της Αστυνομίας από τέτοιες ενέργειες, ενδεχομένως κάποιο που να μας “βάζει μέσα”.. ισόβια” σχολιάζουν σκοπτικά, ενώ επισημαίνουν ότι οι σε βάρος τους προσφυγή υποκρύπτει “μικροπολιτικούς και όχι μόνο λόγους”..

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παραβρέθηκαν σε υποστήριξη των Αστυνομικών – συναδέλφων τους, στα Δικαστήρια  αναλαμβάνοντας και τη νομική τους συνδρομή.