ΕΝ.ΑΣ.Υ.Πειραιά: “Ποιοι ευθύνονται για τη “διάλυση” της ΔΙΑΣ Πειραιά”;

..”Έχει ενδιαφερθεί γιατί φοράνε φθαρμένες μπότες και σπασμένα κράνη; ..γιατί έχουν μειωθεί οι περιπολίες της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά; ..γιατί χρησιμοποιείται όπως παλαιότερα η ομάδα ΔΕΛΤΑ, και διατίθενται σε στατικές;”..

Είναι κοινός αποδεκτό ότι στις περιοχές που το έγκλημα καλπάζει, ο μοναδικός σύμμαχος των πολιτών ως προς την ασφάλεια τους είναι ο αστυνομικός που βρίσκεται στις γειτονιές.

Εδώ και έξι (6) χρόνια, οι συνάδελφοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά καθημερινά, με αυταπάρνηση και φιλότιμο προτάσσουν τα στήθη τους απέναντι στο έγκλημα. Είναι σε κάθε πλατεία, σε κάθε δρόμο, σε κάθε συνοικία πάντα δίπλα στους πολίτες. Τα ανωτέρω προκύπτουν από τα στατιστικά και κυρίως από την καθολική αποδοχή των συναδέλφων αυτών στο σύνολο της κοινωνίας.
Μετά από παράπονα μελών μας που υπηρετούν στην εν λόγω υπηρεσία οφείλουμε να επισημάνουμε – αναδείξουμε δυσλειτουργίες και ελλείψεις κάνοντας τις ακόλουθες ερωτήσεις :

• Έχει ενδιαφερθεί κάποιος για την καταλληλότητα των αναλώσιμων υλικών τους, έχει ρωτήσει κανείς γιατί φοράνε φθαρμένες μπότες και σπασμένα κράνη;
• Γιατί έχουν μειωθεί οι περιπολίες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά;
Μήπως επειδή τριάντα δύο (32) συνάδελφοι απασχολούνται καθημερινά στην φρούρηση πολιτικού κόμματος;
• Γιατί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. χρησιμοποιείται όπως παλαιότερα η ομάδα ΔΕΛΤΑ; Γιατί διατίθενται ως στατικές δυνάμεις με τις μηχανές σε μέτρα τάξης για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ; Δεν είναι άλλη η επιχειρησιακή τους δράση και εκπαίδευσή τους;
• Οι διαταγές για διάθεση προς υπηρεσία λαμβάνουν υπόψη πρωτίστως την αυτοπροστασία και την δυνατότητα άμεσης και ολιγόλεπτης συνδρομής μεταξύ των τομέων σε επικίνδυνα περιστατικά;
• Ποιοι ευθύνονται για τα ανωτέρω; Θα αποδοθούν ευθύνες;

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου πριν να είναι πολύ αργά, τονίζοντας σθεναρά, ότι η Ηγεσία πρέπει να προστατεύει όλους τους συναδέλφους και ειδικότερα τους εν λόγω.

Οφείλουμε η αυταπάρνηση και η θυσία των ηρώων συναδέλφων μας να γίνετε καθημερινό μάθημα σε όλους μας.

Για το Δ.Σ