ΕΝ.ΑΣ.Υ ΘΣΝ: “Σε οριακή κατάσταση η δημόσια τάξη και ασφάλεια”.

..”Παρά τις εκκλήσεις μας για ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με αστυνομικό προσωπικό οι πολιτικά υπεύθυνοι κωφεύουν. Με λίγες υποτυπώδεις αποσπάσεις Αστυνομικών δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και ορθώς αξιώνουν από την Ελληνική Αστυνομία να τους παρέχει ασφάλεια και προστασία”..

image

Θεσσαλονίκη, Με ειλημμένη την απόφαση για δημιουργία ενός ακόμα χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο «Βογιατζόγλου» στα Λαγκαδίκια, ο Νομός Θεσσαλονίκης και επίσημα θα τεθεί σε οριακή κατάσταση εξασφάλισης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Η επιτάχυνση των διαδικασιών διαμόρφωσης των νέων δομών για την εγκατάσταση προσφύγων, συνεχίζει να μην είναι ανάλογη με τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αστυνόμευση των περιοχών όπου διατηρούνται hot spots.
Μέχρι σήμερα, οι Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης μετακινούνται στην Ειδομένη και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
Το νέο κέντρο στα Λαγκαδίκια προσθέτει ένα ακόμα καθήκον στις πλάτες των δοκιμαζόμενων συναδέλφων, οι οποίοι καθημερινά εργάζονται υπερωριακά, με κίνδυνο της υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας.
Παρά τις εκκλήσεις μας για ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με αστυνομικό προσωπικό οι πολιτικά υπεύθυνοι κωφεύουν. Με λίγες υποτυπώδεις αποσπάσεις Αστυνομικών δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και ορθώς αξιώνουν από την Ελληνική Αστυνομία να τους παρέχει ασφάλεια και προστασία.
Το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και η Ελλάδα έχει την δεινότερη θέση μεταξύ των άλλων χωρών, γεγονός που απαιτεί ειδικούς και υπεύθυνους χειρισμούς. Όμως, η προσοχή όλων μας δεν πρέπει να αποσπάται από την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Κάθε προσπάθεια θα έχει αρνητικό πρόσημο για την χώρα μας εάν οι γειτονιές μείνουν χωρίς αστυνόμευση και η μικροεγκληματικότητα αυξηθεί. Οι πρώτες στατιστικές ενδείξεις είναι αποκαρδιωτικές και ελπίζουμε να το αντιληφθούν γρήγορα οι υπεύθυνοι.
Η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πάσχει από έλλειψη αστυνομικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, ο αριθμός των Αστυνομικών της ΓΑΔΘείναι αντιστρόφως ανάλογος με τις αρμοδιότητες που τους αναθέτονται. Τα καθήκοντα μας έχουν πολλαπλασιαστεί και οι συνάδελφοι μειώνονται.
Μόνο με άμεση ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με μόνιμο αστυνομικό προσωπικόμπορεί να εξασφαλιστεί η ειρηνική διαβίωση των συμπολιτών μας, η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.
Στον αγώνα για διατήρηση της καθημερινότητας και την ευημερίας μας δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και οι φορείς πρέπει να απαιτήσουμε μια ζωή με ποιότητα, χωρίς εκπτώσεις”.