ΕΝ.ΑΣ.Υ. Πέλλας: “Η ασφάλεια τόσο των Αστυνομικών όσο και των πολιτών της Πέλλας δεν τίθενται προς διαπραγμάτευση”

..”ο Έλληνας αστυνομικός καλείται να “βάλει πλάτη, όταν θα πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει κοινωνικές ομάδες ή σε ρόλο δύναμης καταστολής .. Εν συνεχεία προέκυψαν οι Σκουριές, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ενστολων.. Η Λέσβος και η Κάλυμνος ήταν οι νέοι προορισμοί για τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης μας .. στη γειτονική Ειδομένη και ακολούθησαν τα Διαβατά.
Δεν είναι πλέον θέμα υπομονής. Δεν επαρκεί το φιλότιμο. Είναι θέμα κόπωσης, είναι θέμα υπερβολής”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας.

image

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας

“Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες της έλλειψης πολιτικής βούλησης ή ανικανότητας των αρμοδίων για εύρεση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει.
Για μια ακόμη φορά ο Έλληνας αστυνομικός Υπάλληλος είναι αυτός που καλείται να βάλει πλάτη , να παίξει και πάλι το γνώριμο σε αυτόν ρόλο του “ως σάκος του μπόξ” όταν θα πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει εξαγριωμένες κοινωνικές ομάδες ( αγρότες) ή το ρόλο της δύναμης καταστολής απέναντι σε εξαθλιωμένους πρόσφυγες οι οποίοι στην προσπάθειάς τους να μεταβούν σε οικονομικούς παράδεισους της Ευρώπης χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως γέφυρα.
Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αποτέλεσμα των πολιτικών αποφάσεων για μη προσλήψεις νέων αστυνομικών σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανομή εργασιακού βάρους στις πλάτες των εναπομεινάντων προκειμένου να παραμένει η αστυνόμευση σε αξιοπρεπή επίπεδα. Εκεί λειτούργησε ανακλαστικά – για μια ακόμη φορά – το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού.
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας Υπηρετούν Τριακόσιοι Εξήντα Αστυνομικοί σε Δώδεκα Διοικήσεις Αξιωματικών. Οι παραπάνω μόλις και μετά βίας επαρκούσαν για την κάλυψη των ανελαστικών αναγκών σε περιπολίες , φύλαξη στόχων , λήψη μέτρων.
Από το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησαν οι μετακινήσεις αστυνομικών στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολής-Ορεστιάδας-Κομοτηνής- Δράμας με αποτέλεσμα το πρόβλημα της αστυνόμευσης να επιδεινωθεί.
Εν συνεχεία προέκυψαν οι Σκουριές, με τα όσα διαδραματίστηκαν (και διαδραματίζονται) εκεί θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι πότε με εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής πότε με τους απεγνωσμένους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Πέραν αυτού οι συνεχείς αυθημερόν μετακινήσεις, είτε της Διμοιρίας Υποστήριξης, είτε των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α., λόγω της μεγάλης απόστασης ( περίπου 200 χιλιόμετρα και άλλα τόσα για την επιστροφή ) είχαν και έχουν ως αποτέλεσμα την καταπόνηση σε μεγάλο βαθμό χωρίς πολλές φορές δυνατότητα ανάπαυσης και ειδικά τους θερινούς μήνες.
Η Λέσβος και η Κάλυμνος ήταν οι νέοι προορισμοί για τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης μας οι οποίοι κλήθηκαν από τις αρχές του φθινοπώρου να ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητα ύδατα παραμερίζοντας κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού.
Οι Διευθύνσεις του Έβρου ήταν αυτές που πήραν τη σκυτάλη ενισχυόμενες και
αυτές από την ¨αστείρευτη¨ σε προσωπικό Διεύθυνση της Πέλλας.
Τα μπλόκα των αγροτών (οκτώ στην Πέλλα) τα οποία απασχολούν σε καθημερινή βάση κατά κύρια βάση ή και αποκλειστικά σε απογευματινές βάρδιες αστυνομικούς εξαντλούν αυτούς τόσο σωματικά όσο και οικονομικά αποσυντονίζοντας ωράρια, χωρίς δυνατότητα νυχτερινής βάρδιας(με το ανάλογο κόστος) .
Το κερασάκι στη τούρτα μπήκε με την γειτονική Ειδομένη και ακολούθησαν τα Διαβατά.
Και ενδιάμεσα λίγο Προμαχώνας , λίγο Γήπεδο Τούμπας και ότι άλλο προκύψει. Οι έκτακτες διαταγές για μετακινήσεις διμοιρίας και ομάδων έχουν γίνει τακτικότερες των τακτικών. Ακόμα σε προγραμματισμένα από μηνών γεγονότα.
Η ανακοίνωση και πόσο μάλλον η τήρηση εβδομαδιαίας Υπηρεσίας και το ωράριο 8-24 τείνουν να γίνουν ανέκδοτο.
Πόσο ακόμα; Δεν είναι πλέον θέμα υπομονής. Δεν επαρκεί το φιλότιμο. Είναι θέμα κόπωσης, είναι θέμα ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ. Βοήθεια θέλουμε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας. Η ασφάλεια τόσο των Αστυνομικών Συναδέλφων όσο και των πολιτών της Πέλλας δεν τίθενται προς διαπραγμάτευση.
Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του στο μερίδιο που του αναλογεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Αρκεί να υπάρχει θέληση και αυτή τη θέληση ζητάμε από τους αρμόδιους να επιδείξουν. Και πρώτα απ΄ όλα από τη φυσική μας ηγεσία . Σε όλα τα επίπεδα και στο μέτρο που αναλογεί και μπορεί. Στον έγκαιρο προγραμματισμό και διαταγή μέτρων όπου αυτό είναι εφικτό. Στην έγκαιρη και εβδομαδιαία ανακοίνωση της Υπηρεσίας στην κατά το μέτρο του δυνατού τήρηση του ωραρίου 8-24. Προσπαθήστε και θα σταθούμε δίπλα σας. Ο αστυνομικός δεν είναι ένα χαρτί μια διαταγή. Είναι άνθρωπος είναι οικογενειάρχης είναι σύζυγος, πατέρας, προστάτης”.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport