ΕΝ.ΑΣ.Υ Ιωαννίνων: “Αστυνομικά μέτρα σε αγώνα κατηγορίας Κ15, κεκλεισμένων των θυρών με φιλάθλους.. τις μητέρες των αθλητών”

..”Κομμένα ρεπό παντού και οι συνάδελφοι standby με το κράνος στο κεφάλι και την εξάρτηση ανά χείρας περιμένοντας τον «εχθρό»”..

wp-1461084186260.jpg

“Ούκ έφη δε τους Λακεδαιμονίους ερωτάν πόσοι εισίν οι πολέμιοι αλλά που εισίν”- (“Οι Σπαρτιάτες δεν ρωτούν πόσοι είναι οι εχθροί αλλά πού είναι”)- Πλουτάρχου Αποφθέγματα Λακωνικά (Άγιδος του Αρχιδάμου 3)

Συνάδελφοι, πολύς λόγος έχει γίνει κατά καιρούς από τη Ομοσπονδία μας για το θέμα της κατασπατάλησης αστυνομικών δυνάμεων αλλά και οικονομικών πόρων από τη χρησιμοποίηση αστυνομικών στα γήπεδα, οι οποίοι όπως βλέπω συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κατά εκατοντάδες ακόμη και για έναν αγώνα ποδοσφαίρου εφήβων !!!

Αγώνας μάλιστα, ο οποίος διεξήχθη την 26 Απριλίου 2016 στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες», ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατηγορίας Κ15, κεκλεισμένων των θυρών και με φιλάθλους….. μόνο τις μητέρες των αθλητών!!!

Μπορεί, βεβαίως, κάποιος να βιαστεί να πει πως είμαι εγώ ο υπερβολικός και όχι υπερβολικά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν, ή να επικαλεστεί τα συνήθη πληροφοριακά δελτία, όμως θεωρώ αδιανόητο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ήσσονος σημασίας, να χρησιμοποιούνται 4 διμοιρίες, το σύνολο των δικυκλιστών βάρδιας της ομάδας ΔΙΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε, της τροχαίας και της ασφαλείας, καθώς και πληθώρα στατικών δυνάμεων, οι οποίες προέκυψαν από την πλήρη «αποψίλωση» όλων ανεξαρτήτως των υπηρεσιών του νομού μας αλλά και των όμορων νομών.

Κομμένα ρεπό παντού και οι συνάδελφοι standby με το κράνος στο κεφάλι και την εξάρτηση ανά χείρας περιμένοντας τον «εχθρό»!!!

Εύλογη λοιπόν η απορία των συναδέλφων που ρωτούν: “που εισίν οι πολέμιοι”.

Και να ήταν μόνο ο αγώνας!!

Άλλη διμοιρία στην Ειδομένη, αποσπάσεις στην Λήμνο, στην Κω, στο Κιλκίς, μέτρα στα κέντρα φιλοξενίας, στις φυλακές και πάει λέγοντας.

Μέγιστη πρόκληση για ένα άνεργο συμπολίτη, ο οποίος βιώνει για έβδομη συνεχή χρονιά στο πετσί του την πρωτόγνωρη αυτή οικονομική κρίση, ή για έναν συνταξιούχο, ο οποίος συνεπεία των απανωτών μειώσεων μετά βίας τα βγάζει πέρα να βλέπει με αυτόν τον τρόπο το επίσημο κράτος να συνεχίζει να σπαταλά χρήματα, προσωπικό και εργατοώρες για συμφέροντα ιδιωτών όπως είναι οι Π.Α.Ε, εις βάρος βεβαίως της αστυνόμευσης που ο ίδιος δικαιούται να έχει.

Επειδή όμως τα μέτρα ήταν «άψογα» και όλα πήγαν «κατ’ ευχήν», καλώ την Ομοσπονδία όπως επισημάνει έστω και για πολλοστή φορά στην πολιτική αλλά και την φυσική ηγεσία του σώματος το κυρίαρχο αυτό ζήτημα, το οποίο δεν απασχολεί αποκλειστικά την δική μας Διεύθυνση, τουναντίον ταλαιπωρεί άπαντες και πανταχόθεν, αστυνομικούς και πολίτες, επιβαρύνοντας άρδην τον ήδη κουτσουρεμένο κρατικό προϋπολογισμό, δημιουργώντας παράλληλα πλήθος σχολίων μη ευμενών για τον οργανισμό που υπηρετούμε.

Αν δε από ορισμένους χαρακτηρίζομαι υπερβολικός, μάρτυς μου ο “φακός”!!!

Ιωάννινα 27/4/2016

Κωνσταντίνος Κίτσιος – Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ιωαννίνων