ΕΝ.ΑΣ.Υ Αθηνών: “Το φιλότιμο δεν είναι ανεξάντλητο, και το τέλος έρχεται..”

«Η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για κάποιους ανήκει στα ψιλά γράμματα, αρκεί να τηρούνται οι διαταγές και να έρχονται οι προαγωγές. Οι επικρατούσες εργασιακές συνθήκες έχουν φτάσει όλους μας στο απροχώρητο. Το φιλότιμο δεν είναι ανεξάντλητη μονάδα μέτρησης. Είναι περαιωμένη, έχει αρχή και τέλος. Και το τέλος έρχεται» προειδοποιούν οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, με αφορμή τα μέτρα στα οποία διατάχθηκαν οι συνάδεφλοί τους κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της 6ης Δεκεμβρίου.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ.jpg

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

«Η Ένωση Αθηνών για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται για τις προβλέψεις της ότι με μαθηματική ακρίβεια οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας υπολειτουργούν και τείνουν προς διάλυση. Αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα τα έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν μιλώντας πρώτοι για «Εργασιακό Μεσαίωνα». Στην πορεία με συνεχείς ανακοινώσεις, παραστάσεις και παρεμβάσεις μιλήσαμε για αφαίμαξη των αστυνομικών υπηρεσιών που οδηγεί στην υπερεργασία του προσωπικού και την καταστρατήγηση των εργασιακών του δικαιωμάτων. Και πάλι όμως δεν ασχολήθηκε κανείς. Πρόσφατα με αριθμό πρωτοκόλλου 080 έγγραφο μας από 19-10-2015 είχαμε τονίσει την αποψίλωση για παράδειγμα της ΥΜΕΤ της οποίας η παρούσα δύναμη είναι τραγικά μειωμένη. Όλα αυτά και ενώ έχουμε καινούριες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε σε εθνικό επίπεδο που πάντα όμως βαφτίζονται ως έκτακτα γεγονότα άσχετα εάν διαρκούν και εξελίσσονται για μήνες! Οι λέξεις πλέον από ορισμένους έχουν χάσει την αξία τους.

Φτάσαμε έτσι στα χθεσινά μέτρα της «Επετείου Γρηγορόπουλου» όπου οι συνάδελφοι της ΥΜΕΤ δούλεψαν κάθε 8 ώρες δηλαδή ωράριο  8 ώρες εργασία και λιγότερο από 8 ώρες  ξεκούρασης και της ΥΑΤ διπλά νυχτερινά και μάλιστα στο 2ο οι συνάδελφοι μετέβηκαν στην έδρα της Υπηρεσίας από τις 17:00 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις από την Αθήνα διανέμονται και επιχειρούν σε όλη τη χώρα σαν εκστρατευτικό σώμα χωρίς καν να γνωρίζουν τη διάρκεια και τις συνθήκες μετακίνησης τους. Όταν ζητούνται οι λόγοι που επιτάσσουν τέτοιες διαταγές και συμπεριφορές «ο Άννας τα ρίχνει στον Καϊάφα» και τούμπαλιν.

Επιστρέψαμε δυστυχώς σε εποχές που ο σύγχρονος πολιτισμός τις έχει καταστήσει παρελθόν. Η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για κάποιους ανήκει στα ψιλά γράμματα, αρκεί να τηρούνται οι διαταγές και να έρχονται οι προαγωγές. Ας απαντηθεί λοιπόν από αυτούς πως είναι δυνατόν, και με ποιο μαγικό τρόπο μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ίδιες και περισσότερες υποχρεώσεις με το μισό προσωπικό σε σχέση με πέρυσι;

Προειδοποιούμε ότι οι επικρατούσες εργασιακές συνθήκες έχουν φτάσει όλους μας στο απροχώρητο. Είναι πολύ κοντά πλέον η στιγμή που η αντίδραση θα είναι τέτοια που θα καταλύσει τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Το φιλότιμο δεν είναι ανεξάντλητη μονάδα μέτρησης. Είναι περαιωμένη, έχει αρχή και τέλος. Και το τέλος έρχεται. Ουαί και αλίμονο για τις συνέπειες»!