ΕΝ.ΑΣ.Υ.Αθήνας: “Τμήματα χωρίς καθαρίστριες- Προειδοποιούν με κλείσιμο, ώστε να μην λειτουργούν ως χωματερές.”

.. “για πρώτη φορά η παράταση δεν δόθηκε αφήνοντας τα Τμήματα γυμνά από καθαρίστριες (..) Για άλλη μια φορά η πολιτεία δείχνει με απαράδεκτο τρόπο την αδιαφορία της στον θεσμό της Αστυνομίας και στο αστυνομικό προσωπικό της. Φανταζόμαστε ότι η καθαριότητα στη Βουλή, στα Υπουργεία και στα Κυβερνητικά κτίρια το ίδιο διάστημα συνεχίζεται κανονικά διότι προφανώς για την πολιτεία εκεί κατοικούν, εργάζονται και δρουν πολίτες ανώτερης κατηγορίας!
(..) στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση, θα προβλέπουν ακόμα και κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων ώστε να μην λειτουργούν ως χωματερές.”
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας:

“Το θέατρο του παραλόγου στην Ελληνική Αστυνομία συνεχίζεται. Ο κατήφορος στην εύρυθμη λειτουργία Υπηρεσιών, μέσα σε συνθήκες υγιεινής δεν έχει δυστυχώς τελειωμό. Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι με τη λήξη της σύμβασης έργου καθαριότητας της Γ.Α.Δ.Α. αλλά και σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πλέον τον ρόλο της καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες δεν τον έχουν οι καθαρίστριες αλλά τον έχουν αναλάβει εξολοκλήρου οι συνάδελφοι. Ενώ έως τώρα η συνήθης πρακτική προέβλεπε ότι έως την υπογραφή της νέας ετήσιας σύμβασης έργου στο τέλος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους, δίνονταν στο μεσοδιάστημα τρίμηνη παράταση από την πλευρά της υπηρεσίας, φέτος για πρώτη φορά η παράταση αυτή δεν δόθηκε αφήνοντας τα Τμήματα γυμνά από καθαρίστριες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή του προσωπικού, των πολιτών που καθημερινά επισκέπτονται τα Τμήματα και βέβαια των κρατουμένων που φυλάσσονται στα κρατητήρια. Το ίδιο χρονικό διάστημα η έλλειψη ειδών καθαριότητας είναι πλέον τόσο εμφανής που οι συνάδελφοι αναγκάζονται να αγοράζουν και αυτά τα υλικά «ρεφενέ» ώστε να διατηρούν την καθαριότητα στους χώρους από μόνοι τους.
Είναι πραγματικά απαράδεκτο αυτές οι συνθήκες να παρατηρούνται σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο. Για άλλη μια φορά η πολιτεία δείχνει με απαράδεκτο τρόπο την αδιαφορία της στον θεσμό της Αστυνομίας και στο αστυνομικό προσωπικό της. Φανταζόμαστε ότι η καθαριότητα στη Βουλή, στα Υπουργεία και στα Κυβερνητικά κτίρια το ίδιο διάστημα συνεχίζεται κανονικά διότι προφανώς για την πολιτεία εκεί κατοικούν, εργάζονται και δρουν πολίτες ανώτερης κατηγορίας!
Προειδοποιούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να βρει άμεσα νομοθετική λύση ώστε να μην υπάρξει άλλη κωλυσιεργία στην ανάθεση της σύμβασης έργου και να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες τα συνεργεία καθαριότητας.
Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Η Ένωση Αθηνών θα συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και σε συνεννόηση με τους Αντιπροσώπους της θα σχεδιάσει τις μορφές κινητοποίησης στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση. Αυτές θα προβλέπουν ακόμα και κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων ώστε να μην λειτουργούν ως χωματερές. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Κάθε μέρα που περνά έχουμε κι ένα νέο μεγάλο χτύπημα στην εργασιακή μας καθημερινότητα. Ως εδώ”!

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport