ΕΝ.ΑΣ.Υ Αθηνας: “Οι Αστυνομικοί δεν είναι σάκος του μποξ για όποιον θέλει να εκτονώσει τα ιδεολογικά και ψυχολογικά του προβλήματα”.

«Πρέπει επιτέλους η επίσημη Πολιτεία να βάλει ένα τέλος στα φαινόμενα ανομίας στο κέντρο της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα δεν μπορεί να υπάρχουν περιοχές άβατα, (..) ούτε να καταργούνται οι υπηρεσίες όπως η ΔΕΛΤΑ που είχαν έργο την αποτροπή τέτοιων φαινομένων» καταγγέλουν σε ανακοίνωσή τους, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. ΕΛΑΣ.jpgΟλόκληρη η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

«Τη Δευτέρα 14-12-2015 διαδραματίστηκε άλλη μία αναίτια και άνανδρη επίθεση ατόμων του γνωστού αντιεξουσιαστικού χώρου κατά ανυποψίαστων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που είχαν συνδράμει ένα συμπολίτη μας σε τροχαίο με εγκατάλειψη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού. Δυστυχώς το γαϊτανάκι επιθέσεων εναντίων εργαζομένων αστυνομικών δεν λέει να σταματήσει.

Η Ένωση Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες επιθέσεις, όμως δυστυχώς με τις καταδίκες δε λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους η επίσημη Πολιτεία να βάλει ένα τέλος στα φαινόμενα ανομίας στο κέντρο της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα δεν μπορεί να υπάρχουν περιοχές οι οποίες είναι άβατα, απροσπέλαστες ζώνες παραγωγής βίας και παρανομίας. Ούτε βέβαια να καταργούνται οι υπηρεσίες όπως η ΔΕΛΤΑ που είχαν σαν έργο την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι σάκοι του μποξ για όποιον θέλει να εκτονώσει τα ιδεολογικά και ψυχολογικά του προβλήματα. Τα επίσημα όργανα της Πολιτείας είναι υποχρεωμένα να το καταλάβουν αυτό, να μας προστατεύσουν και να μη προβαίνουν σε ενέργειες και δηλώσεις που δίνουν τροφή για τέτοιου είδους ενέργειες».