ΕΝ.ΑΣ.Υ.Αθήνας: Εθελοντικός εμβολιασμός Αστυνομικών για τη φυματίωση.

Με τις διαδικασίες του επείγοντος αποφασίστηκε εθελοντικός εμβολιασμός, για Αστυνομικούς στις Υπηρεσίες των οποίων έχουν εκδηλωθεί κρούσματα φυματίωσης αλλά και για όσους εκτελούν υπηρεσία σε Μεταγωγές, στο Θησέα, στην Άμεση Δράση, στην Τροχαία, στην Ασϕάλεια κι έρχονται σε επαφή με λαθρομετανάστες.
Με ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών, ενημερώνει τα μέλη της, “από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τα κρούσματα ϕυματίωσης σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και σε κέντρα προαναχωρησιακής κράτησης η Ένωση Αθηνών συνέβαλε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού πρόληψης και προστασίας των εκτεθειμένων συναδέλϕων στον κίνδυνο των μολυσματικών ασθενειών”.
Οπως διευκρινίζεται, “μέχρι ώρας εξετάσεις έχουν δείξει αρνητικές, οι συνάδελϕοί μας είναι άπαντες καλά στην υγεία τους και δεν έχουν γίνει ϕορείς μολυσματικών ασθενειών. Στις περιπτώσεις συναδέλϕων που βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση ϕυματινοαντίδρασης (mantoux), θα επανεξεταστούν προληπτικά το επόμενο διάστημα, χωρίς να σημαίνει ότι νοσούν”.
“Η Ένωση Αθηνών θα σταθεί αρωγός στην προστασία των συναδέλϕων μας κάτι το οποίο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Η υγεία μας και η υγεία των οικογενειών μας είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο για εμάς. Κάνουμε έκκληση, με σύμβουλο τη ψυχραιμία, για περαιτέρω ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και σε άλλους αρμόδιους εμπλεκόμενους ϕορείς όπως Υπουργεία, Υπηρεσίες, Μ.Κ.Ο., με τους οποίους θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε” καταλήγει η ανακοίνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport