ΕΝ.Α.Υ.Αθήνας: Καταγγέλλει "Ερασιτεχνική προσπαθεια στοχοποιοησης των ενστολων" για το περιστατικό στο περίπτερο των Εξαρχείων

Ανακοινωση για το ιδιωτικό βιντεοληπτικό υλικό στην περιοχή των Εξαρχείων (17/11) στο οποίο απεικονίζονται ένστολοι των ΜΑΤ σε επεισόδιο με περπιτερούχο εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

image

Σε “ερασιτεχνική προσπάθεια στοχοποίησης” των ενστόλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της η ΕΝ.ΑΣ.Υ Αθηνας,
“Η δημόσια προβολή ιδιωτικού βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο εμϕανίζονται συνάδελϕοι της Δ.Α.Ε. να «αποσπούν» δήθεν εμϕιαλωμένα μπουκάλια με νερό από περίπτερο της πλατείας Εξαρχείων και τον υπάλληλο(ή ιδιοκτήτη) του περιπτέρου να εμϕαίνεται διαμαρτυρόμενος αποτελεί μια ακόμη ερασιτεχνική προσπάθεια στοχοποίησης των συναδέλϕων που εργάζονται σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η συγκεκριμένη ανεπιτυχής προβοκάτσια ήταν καταδικασμένη εκ των προτέρων να πέσει στο κενό, γιατί με τον τρόπο που «επιχειρήθηκε» και «οργανώθηκε» απέδειξε ακριβώς το αντίθετο και η σύμπασα κοινή γνώμη πληροϕορήθηκε για ακόμη μια ϕορά ότι οι θιασώτες του «άβατου» λιγοστεύουν διαρκώς».
Για τις ευθύνες της Πολιτείας, ακριτα να επιρρίπτει ευθύνες κατά των ενστόλων, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η Ένωση της Αθήνας, «Προξενεί όμως εύλογα ερωτηματικά και απορίες η θέση της επίσημης οργανωμένης Ελληνικής Πολιτείας, η οποία εκϕράζεται με αμϕίσημες τοποθετήσεις για τα αυτονόητα.
Οι τοποθετήσεις αυτές ιδίως από μεγάλους κοινοβουλευτικούς σχηματισμούς, δημιουργούν ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα στους σκληρά εργαζόμενους επί 18ωρο συναδέλϕους μας και ταυτόχρονα ενδεικνύουν ένα σοβαρό έλλειμμα της συντεταγμένης Πολιτείας, όσον αϕορά την προστασία της εργασίας που νόμιμα τους ανατίθεται».
Με αναφορά στο συνταγματικό καθήκον των ενστόλων όπως αυτό προκύπτει απο το Σύνταγμα, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ένστολοι,« Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους ϕορείς να πάρουν επίσημα θέση για το συγκεκριμένο θέμα, για να πάψει πλέον το επαναλαμβανόμενο ϕαινόμενο διαπόμπευσης συναδέλϕων αστυνομικών άνευ λόγου και κατά την εκτέλεση του συνταγματικού καθήκοντος.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πλέον ότι ο εργαζόμενος αστυνομικός αρνείται να παίξει το ρόλο του «αποδιοπομπαίου τράγου» και ότι ήλθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.
Για το περιστατικό έχει διεξαχθεί και διενεργείται με εντολή του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, προκαταρκτική εξέταση η οποία έχει ανατεθεί στον Εισαγγελέα Σπύρο Παππά. Διαφορετική από την καταγγελλόμενη εκδοχή, παραθέτουν οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο ένστολοι, στις καταθέσεις τους στο Εσωτερικών Υποθέσεων, που έρευνα το περιστατικό. Στην διενεργουσα την έρευνα Υπηρεσία, έχει καταθέσει επίσης και πολίτης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο κατα τη διάρκεια του επεισοδίου, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει ότι οι Αστυνομικοί πλήρωσαν με 20 ευρώ και ζήτησαν τα νερά, με τον περίπτερα να αρνείται να τους εξυπηρετήσει, ενώ στο χώρο μαζί του υπήρχαν και φίλοι του οι οποίοι έβρισαν τους Αστυνομικούς των ΜΑΤ. Οπως εχει διαπιστωθεί το βιντεοληπτικο υλικό έχει καταγραφεί προσδιορισμένο επιλεκτικά μέρος του επεισοδίου. Αναρτήθηκε σε λογαριασμό ατόμων του “χώρου” (18/11) και έχει αναπαραχθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport