ΕΜΠ: Επίθεση χούλιγκανς του ΠΑΟ σε διμοιρία των ΜΑΤ

Επίθεση με φωτοβολίδες και πέτρες δέχθηκε η στατική διμοιρία των ΜΑΤ εξωτερικά του Πολυτεχνείου. Δύο τραυματίες Αστυνομικοί και δύο συλλήψεις.

Οργανωμένοι της Θ13 επέστρεφε (13/06-18.30) από την κηδεία του Π.Γιαννακόπουλου με κατεύθυνση στα γραφεία του Συνδέσμου επί της Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr – περίπου 100 δικαβαλα δίκυκλα κινούμενα επί της Πατησίων, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση στη στατική διμοιρία εξωτερικά του Πολυτεχνείου από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης πληρώματα της Ασφάλειας (ή της Αθλητικής Βίας) βρέθηκαν στο στόχαστρο των χούλιγκανς.

Πληροφορίες για σοβαρές φθορές στον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ ενώ από σχετική ενημέρωση δυο τραυματίες Αστυνομικοί

Στις συμπλοκές ακολούθησαν δύο συλλήψεις απο το ένστολο προσωπικό της διμοιρίας, νεαρών απο τη μηχανοκίνητη. Ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε διερχόμενο όχημα επί της Πατησίων κατά τη σύλληψη των οπαδών του ΠΑΟ

“Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου αφού οι θρασύτατοι χούλιγκαν δεν δίστασαν να επιτεθούν με σφοδρότητα εναντίον των συναδέλφων μας, μέρα μεσημέρι άνευ λόγου και αιτίας. Έχουν φτάσει καταγγελίες στην Ένωσή μας ότι η διμοιρία είτε δεν ενημερώθηκε καν, είτε ενημερώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μηχανάκια προσεγγίσουν το σημείο της. Αν ισχύει είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και μετά ορισμένοι της Ηγεσίας μιλούν για επαγγελματισμό. Ντροπή!! Περαστικά στους συναδέλφους. Είμαστε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε νομική ενέργεια αποφασίσουν ότι πρέπει να κάνουν εναντίον του οποιουδήποτε δράστη (φυσικού ή ηθικού αυτουργού).”, αναφέρουν σε σχετική ενημέρωση για την επίθεση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια οταν ο Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε το παρόν στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Οπαδοί του ΠΑΟ, οι οποίοι παραβρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, τον αποδοκίμασαν έντονα και απέρριψαν μπουκάλι με νερό.

Χωρίς να δοθεί έκταση στο επεισόδιο ο επιχειρηματίας με τη συνοδεία του προωθήθηκε  εντός του ΙΝαού.