Εμμένει στη θέση του ο Τόσκας, για αντικατάσταση του επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ανυποχώρητος στη θέση του για μετακίνηση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ, εμμένει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Συνάντηση με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της ΝΔ, είχε νωρίτερα στο Υπουργείο.

Επιφυλάχθηκε να απαντήσει -παρά την επικοινωνιακή προδιάθεση των τελευταίων ημερών- ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την αιφνιδιαστική πρότασή του, για αντικατάσταση του πρϊσταμένου του Εσωτερικών Υποθέσεων, «δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό το θέμα, για να ενδιαφέρει τόσο πολύ κόσμο, αλλά τις απόψεις μου για το θέμα θα τις πω αύριο στην επιτροπή της Βουλής», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας. Είχε προηγηθεί συνάντηση, στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με τους Δημήτρη Κυριαζίδη, Τάσο Δημοσχάκη και Σίμο Κεδίκογλου, και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, σημείωσε ότι «απαίτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην υπάρξει αντικατάσταση του εν λόγω δραστήριου, θα έλεγα ακέραιου και αποτελεσματικού αξιωματικού, άλλωστε θα έλεγα η επιλογή του δεν έχει περάσει χρόνος και εκείνος έτσι ώστε να υπάρχει μια αντικατάσταση. Βεβαίως, η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της μάλιστα, όταν ο εν λόγω αξιωματικός έχει αναλάβει ένα ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται θα έλεγα στο μέσο. Απαιτούμε, λοιπόν, να μην υπάρχει αντικατάσταση..» σημείωσε με νόημα.

Ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, Βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «δεν ερχόμαστε μόνο, δεν ερχόμαστε να καταγγείλουμε, ερχόμαστε να συνεργαστούμε, διότι διαθέτουμε εμπειρίες, γνωρίζουμε το χώρο, είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην παλιά έδρα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας».