“Εμέις στο ΠΑΣΟΚ εχουμε γίνει “εκπαιδευτήριο” στους κουκουλοφόρους- Υποθέτω η κ.Παπακώστα πίνει κάθε μέρα τον καφέ της στα Εξάρχεια, τη Μονμάρτρη της Αθήνας, χωρίς συνοδεία από διμοιρίες ΜΑΤ”

Η δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την .. “Μονμάρτρη” της Αθήνας, εχει προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια στον πολιτικό κόσμο και τους υπηρετούντες στην ΕΛΑΣ

“Υποθέτω πως η κυρία Παπακώστα πίνει κάθε μέρα τον καφέ της και κάνει βόλτες στα Εξάρχεια, την Μονμάρτρη της Αθήνας, χωρίς βέβαια συνοδεία από διμοιρίες των ΜΑΤ. Όλοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση στα Εξάρχεια. Σαφώς και το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, όμως αυτή η ένταση, αυτή η κατάντια δεν έχει ξαναγίνει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Αυτή η εικόνα ασυδοσίας, παραίτησης, με το κοινό έγκλημα, με τους ποινικούς να έχουν αναλάβει τα Εξάρχεια δεν έχει ξανασυμβεί.

Το λέμε εμείς που στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Κινήματος Αλλαγής στην Χαριλάου Τρικούπη, κάθε σαββατοκύριακο δεχόμαστε δεκάδες επιθέσεις με μολότοφ. Έχουμε γίνει πεδίο βολής για τους κουκουλοφόρους. Ενώ έχουμε μαρτυρίες-καταγγελίες αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που μας λένε ότι κάτω από την Ζωοδόχου Πηγής δεν τους επιτρέπεται, δεν τους δίνεται ουσιαστικά εντολή να κατέβουν. Αυτό όπως γίνεται κατανοητό δεν είναι εικόνα ευνοούμενης πολιτείας.

Εμείς είχαμε καλέσει, και η Φώφη Γεννηματά είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κατοίκων των Εξαρχείων, όπου μας είχαν εκθέσει τα θέματα της περιοχής και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμο. Χρειάζεται μια συντονισμένη κινητοποίηση τόσο μέσω της Αστυνομίας, όσο και μια κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού. Όχι η παραίτηση, η απάθεια, η αδιαφορία που βλέπουμε σήμερα”, ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ “Αταίριαστοι”.