Ελληνικό: Κατά δήλωσή του Αφγανός, προκάλεσε εμπρησμό και απείλησε με μαχαίρι Αστυνομικούς

Εισέβαλλε σε χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκάλεσε εμπρησμό και οταν εντοπίσθηκε απείλησε τους Αστυνομικούς με μαχαίρι.
Δράστης, κατά δήλωσή του, 25άχρονος, Αφγανός ο οποίος με διάρρηξη, εισέβαλε (21/01) στο χωρο του Μουσείου των πρώην εργαζομένων της ΟΑ, που στεγάζεται εντός των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου. Όπως διακριβώθηκε, ο λαθρομετανάστης- διαβιεί στον αυτοσχεδιο καταθλισμό-, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του κτηρίου, εισέβαλε στο χώρο και προκάλεσε εμπρησμό.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν το δράστη σε κατάσταση υπερδιέγερσης, κι ενώ επιχείρησαν να τον ακινητοποίησουν, τους απείλησε με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τον Αφγανο να παραδίδεται στους Αστυνομικούς.

Κατα την εξακρίβωση στοιχείων του δραστη, προέκυψε να έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.

Ο 25άχρονος Αφγανός, πριν δυο εβδομάδες, είχε προσδιοριστεί ως δραστης εμπρησμού σε αποθήκη εντός του χώρου του πρώην αεροδρομίου και ειχε συνελήφθη. Με την ποινική σε βάρος του δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, ωστοσο αφέθηκε ελεύθερος.

Για τη νέα πρόκληση εμπρησμού και τημερίδες απειλή ζωής κατά των Αστυνομικών συντάχθηκε νέα ποινική δικογραφία σε βάρος του και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.