Ελεύθερος με όρους ο 54άχρονος που ενεργούσε άσκοπα πυρά και τραυμάτισε την 8άχρονη Αλεξία

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, και η επίσκεψη στο χωριό Λεοντάρι Θήβας.

«Είμαι συντετριμμένος, θέλω να γίνει καλά η μικρή» ανέφερε στην απολογία του ο 54άχρονος από το όπλο του οποίοι ενώ ενεργούσε άσκοπα πυρά βολίδα του όπλου του εποστρακίστηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία στις Θεσπιές Θήβας, ανήμερα του Πάσχα.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του, στον 54άχρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ενώ του απαγορεύτηκε να επισκεφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο το χωριό Λεοντάρι Θήβας, όπου βρέθηκε τις ημέρες του Πάσχα.

«Εϊμαι συντετριμμένος, θέλω να γίνει καλά η μικρή Αλεξία»

Ο 54άχρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης, προσήχθη ενώπιον της Ανακρίτριας (03/05-12.00), εξερχόμενη η μεταγωγή από την πίσω πόρτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Θήβα όπου παρέμενε κρατούμενος, ώστε να αποφύγουν τις τηλεοπτικές κάμερες.
«Είμαι συντετριμμένος . Το μόνο πράγμα που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά η μικρή Αλεξία. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι από αυτό τον πυροβολισμό θα μπορούσε να προκληθεί τέτοιο ατύχημα. Ποτέ δεν έκρυψα το όπλο. Εγώ ο ίδιος υπέδειξα στους αστυνομικούς που βρίσκεται το όπλο», φέρεται να κατέθεσε στην απολογία του ο 54άχρονος.

«Το όπλο μου ήταν πάντα στο σπίτι μου στο Περιστέρι. Όταν μου είπε η Αστυνομία ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει γίνει το ατύχημα αυτό από ένα περίστροφο, αμέσως τους είπα : “ελάτε μαζί μου, να σας οδηγήσω στο όπλο”. Κάθε χρόνο το έχουμε σαν έθιμο στα χωριά αυτά να πυροβολούμε στον αέρα και δε μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα γίνειο αυτό το κακό. Η βολή πίστευα ότι θα παέι στα χωράφια που χωρίζουν τα δυο χωριά”»

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο 54άχρονος θα επιχειρησε να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια της Αλεξίας. Είναι πατέρας τριών παιδιών με λευκό ποινικό μητρώο και πονάει από αυτή την εξέλιξη ενώ ως άνθρωπος δεν αντέχει συνειδησιακά το βάρος της πράξης του που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό ατύχημα για την 8άχρονη.

«Θα τον συγχωρούσα μόνο αν εμφανιζόταν και δεν φυγάδευε το όπλο»

Ο πατέρας του κοριτσιού που τραυματίσθηκε από την αδέσποτη βολίδα του όπλου  ανέφερε, ότι δεν δίνει.. “άφεση αμαρτιών” στον 54χρονο.

«Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον δράστη. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός. Θα τον συγχωρούσα μόνο αν εμφανιζόταν μόνος του και δεν προσπαθούσε να στείλει το όπλο στην Αθήνα», ανέφερε ο πατέρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.  «Η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν είναι σωστός άνθρωπος. Φέρθηκε πολύ άσχημα», συμπλήρωσε.

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δεν θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Star, η μητέρα της μικρής.