Ελεύθεροι οι δύο Αξιωματικοί που συνέλαβαν οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛΑΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον 9ο τακτικό ανακριτή ο 54χρονος Διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και ο 39χρονος υπαστυνόμος

Οι δύο Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούνται για υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία ο οποίος, μετά από έλεγχο, είχε εντοπιστεί να απασχολεί παράνομα 9αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Στον 54άχρονο Διοικητή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας ύψους €3.000, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Υπαστυνόμος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο

Απολογούμενοι και οι δύο κατηγορούμενοι, φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο 54άχρονος ΑΣτυνομικός Διευθυηντής, υποστήριξε ότι βοήθησε τον επιχειρηματία προτείνοντας του να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι οι αλλοδαποί που απασχολούσε ήταν παράνομα στην Ελλάδα και ότι ο επιχειρηματίας, για να τον ευχαριστήσει, του παρέδωσε το σφραγισμένο φάκελο. Με την πεποίθηση ότι πρόκειτια για κάποιο έγγραφο σχετικά με την υπόθεσή του, υποστήριξε ο Α/Δ δεν άνοιξε το φάκελο και τον έβαλε απευθείας στην τσέπη μου. « Κάτι είπε για χρήματα αλλά δεν τον πίστεψα, αν και μου είχε πει ότι θα μου έκανε από μόνος του δώρο», ισχυρίστηκε ο 54χρονος.