Ελεύθεροι και οι 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Τους ορίσθηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι οι εννέα συλληφθέντες με εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα

Ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή και του αρμόδιου Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν (12/07) οι συνολικά εννέα συλληφθέντες στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη (09/07) ενώ στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Με περιοριστικό όρο την παρουσία τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους μία φορά τον μήνα έως τη διεξαγωγή της δικασίμου οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι . Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Οι έξι διώκονται για τρία κακουργήματα -κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή- και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα.
Κατά την έξοδο των συλληφθέντων ο φωτογραφικός φακός των φωτορεπόρτερ αποτύπωσε τον Κώστας Κ. με υψωμένη αριστερή γροθιά εξέρχεται πρώτος από το δικαστικό κτίριο. Πρόκειται για τον συλληφθέντα που ενημερώθηκε από τον πατέρα του μεταξύ των “αλληλέγγυων” ότι πέρασε Νομική Αθήνας κατά τη μεταγωγή τους (10/07)  στον Εισαγγελέα.