ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ο 24χρονος Αστυφύλακας, για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου

Προσδιορίσθηκε κατά την ΕΔΕ και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου (13/11) κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλευρική είσοδο του ΕΜΠ από την πλευρά της Στουρνάρη, στα Εξάρχεια.

image

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ (13/11) προσδιορίσθηκε αρχικά η διμοιρία των ΜΑΤ η οποία βρισκόταν σε επιχειρησιακή δράση κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα σε αυτη την πλευρά του ΕΜΠ και στη συνέχεια εντοπίσθηκε ο Αστυνομικός ο οποίος ενήργησε αυτοβούλως και τραυμάτισε τον φωτορεπόρτερ, ενώ κάλυπτε γαι τι πρακτορείο του τα γεγονότα. Σε βάρος του Αστυφύλακα σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ για την υπόθεση έχει διαταχθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανέθεσε σε τακτικό  Ανακριτή. Από το Αρχηγειι της ΕΛΑΣ, ο νεαρός Αστυφύλακας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Το απόγευμα της Παρασκευής (14/11) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Λιάκο. Ο Βασίλης Κικίλιας ευχήθηκε στον φωτορεπορτερ ταχεία ανάρρωση, και τον διαβεβαίωσε οτι «Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις μόλις ολοκληρωθεί η ερεύνα», στον υπαίτιο. Ενώ από την πλευρά του ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, διευκρίνισε στον Βασίλη Κικίλια ότι θα πρεπει να γίνει αντιληπτό από το ενστόλο προσωπικό ότι η παρουσία των εργαζομένων στον τύπο στα γεγονότα, είναι κατά την τέλεση του λειτουργήματος που ασκουν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport