ΕΛΑΣ: Προκαταρκτική με εντολή Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Π.Χαϊκάλη. Κατονόμασε το πρόσωπο.

Από τον Εισαγγελέα Εφετών διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Αττικής, εντολή διερεύνησης καταγγελίας του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη για χρηματισμό του προκειμένου να ψηφίσει για ΠτΔ. Στη ΔΗΕ βιντεοληπτικό υλικό προς διερεύνηση και προσδιορισμό των εμπλεκόμενων στην καταγγελία Χαϊκάλη.

Στην Ασφάλεια Αττικής, κατονόμασε τον Γ.Α. ως πρόσωπο γνωστό σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, ο οποίος φερεται να προσέφερε χρήματα ύψους 700.000 ευρώ, την υπόσχεση για ρύθμιση δανείου καθώς και εξασφάλιση χρηματοδότησης από διαφημιστική εταιρεία καμπάνιας/παράστασης/ παραγωγής, ο ηθοποιός Βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης.
Ο Γ.Α. φέρεται ως τεως χαμηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος διατηρεί συνεργασία ως εξωτερικός συνεργάτης με ενασχόληση στα δάνεια και τις συναλλαγές.
Για την απόπειρα εκβίασης που καταγγέλλει ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π.Χαϊκάλης κατέθεσε ακουστικό και οπτικό υλικό (video) στο οποιο καταγράφεται συνομιλία του με το άτομο που υποστηρίζει οτι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. Το υλικό διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο κατά τη εξέταση του υλικού, δεν προέκυψαν τα καταγγελόμενα ούτε κατέστη εφικτό να προσδιοριστεί το φυσικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί. Επίσης το υλικό κρίθηκε από την Εισαγγελία προϊόν υποκλοπής ενω κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε τέλεση αξιόποινης πράξης για το πρόσωπο που έχει κατονομάσει ο Βουλευτής ΑΝΕΛ. Ωστόσο ζητήθηκε από τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ, από την Υπηρεσια της Ασφάλειας Αττικής να προσδιορισθεί ραντεβού εκ νέου με τον ΓΑ προκειμένου να καταγραφεί επίσημα η συνομιλία σε βιντεοληπτικο υλικό να συλληφθεί εφόσον προκύπτουν ποινικές επιμεμπτες συμπεριφορές. Το ραντεβού προγραμματίσθηκε, ωστόσο δεν μετέβη ο Γ.Α και αναβλήθηκε.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, υποστήριξε επίσης ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο. Σε συνέντευξή του ο Λάκης Λαζόπουλος υποστήριξε ότι έλαβε γνώση και έχει δει σχετικό οπτικό υλικό (βίντεο).
Ο Παύλος Χαϊκάλης, προ 10ημερου είχε μεταβεί αυτοβούλως στον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της δωροδοκίας Βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο δεν κατονόμασε πρόσωπο. Γι αυτό το λόγο διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Αττικής, εντολή διερεύνησης της καταγγελίας με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς εξακρίβωση των καταγγελομένων και προσδιορισμό κατηγοριών εφόσον προκύπτουν σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν προσδιορισθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport