ΕΛΑΣ: ΠΔΕ για καταγγελία αδράνειας Αστυνομικών σε επεισόδιο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος

Προκαταρκτική διοικητική εξέταση από την ΕΛΑΣ και προανάκριση για καταγγελίες περί αδράνειας Αστυνομικών σε επεισόδιο παρουσία γονέων – κηδεμόνων και επιτροπή της Χρυσής Αυγής.

Το επεισόδιο καταγγέλουν γονείς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να φοιτήσουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ικονίου, στο Περαμα, ανήλικοι από το Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών, στο Σχιστό.

Μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση (16/01) κατά την οποία παραιτήθηκε σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου, Περάματος, λόγω αντιδράσεων γονέων στο ενδεχόμενο ανήλικοι  από το Κέντρο Κράτησης στο Σχιστό, να ενταχθούν και να φοιτησουν στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική κοινότητα, είχε προγραμματιστεί, ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές (17/01)

Σύμφωνα με την καταγγελία, με επικεφαλής το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, παρέστη στην κινητοποίση και επιτροπή Χρυσαυγιτών (17/01-12.00). Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, από κάποιους γονείς με επιχείρημα οτι δεν επιθυμούν πολιτικούς φορείς στη συνάντηση, ενώ ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε ότι παρισταται ως κάτοικος Περάματος, με πρόσκληση γονέων και ως Βουλευτής, έχει κάθε δικαίωμα να παρευρεθεί στην ενημέρωση.

Έντονοι διαπληκτισμοί με τον Δήμαρχο Περάματος.

Στο Σχολικό Συγκρότημα μετέβη επιτροπή από το Υπουργείο Παιδείας, μέλη της οποίας θα ενημέρωναν γονείς και κηδεμονες, ωστόσο δήλωσαν την απόφαση να “δουν” μόλις δυο εκπροσώπους και οχι ολους τους παρεβρισκόμενους (γονείς και κηδεμόνες). Αυτη η αποφαση προκάλεσε ένταση, ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση και συμπλοκή μεταξύ των παρευρισκόμενων. Στο Σχολειο μετέβη και ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο οποίος διαπληκτίστηκε έντονα με τον Γιάννη Λαγό.

Parama_xA_sxolio

Με αφορμή τις καταγγελίες, ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Αττικής, διεταξε Προκαταρκτική Διοικητική Εξεταση (ΠΔΕ) προς διερεύνηση των καταγγελιών, περί “απάθεια” και “ουδέτερη στάση” των Αστυνομικών, στο επεισόδιο με την επιτροπή των Χρυσαυγιτών, και επικεφαλής το Βουλευτή Γιάννη Λαγό. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί προανάκριση και η δικογραφίας θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παράλληλα διενέργεια προανάκρισης για τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού στα επεισόδια του 1ου Δημοτικού Ν.Ικονίου, διέταξε και το Υπουργείο Παιδείας.

Καταδίκη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση,

«Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: «Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

Η ανακοίνωση για το επεισόδιο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Περάματος, εξέδωσε η Χρυσή Αυγή
“Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος. Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική. Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές;
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους”.

Ανακοινώσεις για το επεισόδιο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, εξέδωσαν όλα τα πολιτικά κόμματα.