ΕΛΑΣ: Έκτακτη διαταγή για μετακίνηση δύο διμοιριών στη Λέσβο

“Ήρθε ξαφνικά μία διαταγή να μεταβούν δύο διμοιρίες στη Μυτιλήνη για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο.

Χωρίς να υπολογίζουν ούτε ότι είμαστε σε περίοδο αδειών, ούτε ότι κάθε μέρα μένουμε και λιγότεροι για να δουλέψουμε.

Ως Ένωση Αθηνών, όλο το χειμώνα, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξορθολογηστεί ο τρόπος με τον οποίο η Υ.Α.Τ. μετακινείται στα νησιά για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Δεν θα γίνω γραφικός με το να πω ότι δεν πρέπει να πάνε αυτές οι δύο διμοιρίες. Αφού δεν γνωρίζω τι υπηρεσιακές ανάγκες έχουν προκύψει.

Θα πω όμως τα εξής: Όταν γίνεται μία τέτοια ενέργεια είναι απαραίτητο οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν τα σημεία στα οποία κάνουμε υπηρεσία στην Αθήνα γιατί όπως πάει το πράγμα δεν θα μπορούν να μας δώσουν ούτε τα εβδομαδιαία ρεπό (επαναλαμβάνω μέσα στο κατακαλόκαιρο, σε μια «νεκρή» περίοδο για τα Μ.Α.Τ.).

Κυρίως όμως ήθελα να τονίσω ότι αφού είμαστε τόσο απαραίτητοι για κάθε επιχείρηση που η Αστυνομία θέλει να κάνει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να έχουμε μείνει τόσοι λίγοι, να μην υπάρχει στον ορίζοντα δυνατότητα ενίσχυσης αφού ουσιαστικά έχουμε εξαιρεθεί από την τοποθέτηση νεοεξερχόμενων συναδέλφων.

Αν δεν αλλάξει αυτό απορώ πως θα βγει ο χειμώνας, αλλά η μεγαλύτερη μου απορία είναι αν βλέπει κανείς ότι σε σχέση με πριν δυο χρόνια είμαστε στα 400 λιγότερα άτομα με τις ίδιες υπηρεσιακές ανάγκες”.

ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης
Αντιπρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ.Α