Η ΕΛΑΣ εύχεται χρόνια πολλά και καλές γιορτές με ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο χριστουγεννιάτικο δένδρο (video)

Αν και κάποια επαγγέλματα δεν έχουν ωράρια και αργίες, και οι ένστολοι της Αστυνομίας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στην επιχείρηση “Χριστουγεννιάτικο δέντρο”, το ΤΕΕΜ ..”ανάβει” τα λαμπιόνια με την ΕΚΑΜ να βάζει το αστερι στην κορυφή.

Το τηλέφωνο στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενεργοποιεί τον κωδικό της επιχείρηση επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας με την κωδική ονομασία “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο”.

Το σύνολο των τμημάτων και των Υπηρεσιών αιχμής της ΕΛ.ΑΣ τίθεται σε επιχειρησιακή ανταπόκριση τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Στην περιοχή αναπτύσσεται περίμετρος ασφαλείας με πληρώματα της Τροχαίας να τοποθετούν κορδέλες και να διακόπτεται η κυκλοφορία.

Αμεσα μμεταβαίνει η ομάδα “Δίας” Ιχνιλατες της ΕΛ.ΑΣ και πυροτεχνουργοί προετοιμάζονται ενώ απογειώνεται και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, μεταβαίνει στο χώρο που έχουν αποκλείσει περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ. Στη επιχείρηση συμμετέχουν και οι ποδηλάτες της ΕΛ.ΑΣ ενώ εντολή να μεταβεί στο σημείο της επιχείρησης λαμβάνουν και διμοιρίες της ΔΙΑΤ.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μεταφέρουν με προσοχή κούτες με ειδικό εξοπλισμό από τα υπηρεσιακά οχήματα και τις κλούβες ενώ οι ιχνιλάτες  της Κ-9 ερευνούν για επικίνδυνες στην έκβαση της επιχείρησης.. ύλες. Ένστολος του ΤΕΕΜ “κλείνει το κύκλωμα” ενώ απο αερος συνδράμει την επιχείρηση και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Στέλεχος της ΕΚΑΜ με καταρριχηση δεμένος με τον ειδικό ιμάντα κατεβαίνει από το ελικόπτερο και τοποθετεί το αστέρι στη κορυφή και τα λαμπιόνια φωτίζουν το σκοτάδι. Η επιχείρηση “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” ολοκληρώθηκε με ασφάλεια!

Πυροτεχνουργοί, ιχνιλατες σκύλοι της Κ9, ρομπότ, πληρώματα της ΟΠΚΕ, Τροχονόμοι, ΜΑΤ και ΥΜΕΤ καθώς και η δύναμη της Άμεσης Δράσης πρωταγωνιστούν στο εορταστικό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για το 2018. Το βίντεο δημοσίευσε στο κανάλι της στο Youtube, η ΕΛ.ΑΣ, και εύχεται χρόνια πολλά στους πολίτες. Φέτος, το δέντρο ανάβει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, ενώ στέλεχος της ΕΚΑΜ κατεβαινει από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ  για να τοποθετήσει το αστέρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Καλές γιορτές με υγεία και ασφάλεια σε όλους !