ΕΛΑΣ: Διοικητική έρευνα για τα γεγονότα εξω απο το Δημοτικό Γήπεδο στο Νέο Κεραμίδι, Πιερίας

Διοικητική έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραβάσεων από αστυνομικούς έξω από το δημοτικό γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Πιερίας

Σύμφωνα με την καταγγελία, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (11/04) έξω από το δημοτικό γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Πιερίας,  υποβλήθηκε καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος 58χρονου και του 29χρονου γιου του, οι οποίοι παρακολουθούσαν ποδοσφαιρική αναμέτρηση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έξω από το Δημοτικό Γήπεδο είχε συγκεντρωθεί κόσμος, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, και κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να τους απομακρύνουν. Ακολούθησε ένταση όπως διακρίνεται και σε υλικό βίντεο που καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν (11/04) ο 58χρονος και ο 29χρονος γιος του, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για απειλή, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων ενω τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο €300 για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται να τους οριστεί δικάσιμος.

Ωστόσο μέσω του συνηγόρου τους,  πατέρας και γιος κατήγγειλαν αστυνομική βία και προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ έχουν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος αστυνομικών. Οπως επεσήμανε ο συνήγορός τους Δημήτρης Μυλωνέρος, ο 58χρονος με ιατρικό ιστορικό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική καθώς εμφάνισε καρδιολογικές αρρυθμίες ενώ ο 29χρονος μετέβη στο νοσοκομείο της Κατερίνης για ιατρικές εξετάσεις.