ΕΛΑΣ: Διέθεταν Αστυνομικούς σε υπηρεσία φύλαξης αλλοδαπού με φυματίωση- Επείγουσα διαταγή για έλεγχο Μαντου

Επείγουσα διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ προς Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής, να μεταβούν οι Αστυνομικοί της υπηρεσίας για έλεγχο “Μαντού”, οταν κρατούμενος βγήκε θετικός… σε βαρια φυματίωση

screenshot_20160908-154449

Μέχρι πρίν από μερικές μέρες- συμφωνα με απολυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του nantiareport.gr- αλλοδαπός κρατούμενος παρεμενε σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο επι της Λεωφόρου Μεσογείων. Επι 24ωρου βάσεως δυο Αστυνομικοί σε κάθε βάρδια, εκτελούσαν σε διατεταγμένη διάθεση, υπηρεσία στη φύλαξη του κρατουμένου.

Οι Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φυλαξης κρατουμένου ανήκαν σε υπηρεσίες  ΑΤ (Κορωπί, Παιανία, Παπάγου, Χαλάνδρι, Αγια Παρασκευη κ.α) της ΔΑΒΑΑ.

Όπως προέκυψε απο τις εργαστηριακες ιατρικες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο αλλοδαπός κρατούμενος- εκ των υστέρων- νοσεί απο βαριά φυματίωση. Αμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Κατόπιν εορτής, λοιπον, χθες (07/09), διαβιβάστηκε γραπτή διαταγή στη ΔΑΒΑΑ, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται ΟΛΟ το ένστολο προσωπικό που εκτέλεσαν υπηρεσία σε φυλαξη του αλλοδαπού κρατουμενου ή βρεθηκαν στο χωρο, να μεταβούν στο κτήριο της Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να υποβληθούν σε τέστ φυματίωσης (mantoux).

Συμφωνα με υπηρεσιακους παραγοντες, με τους οποίους επικοινώνησε το nantiareport.gr, περισσότεροι απο 30 ειναι ο συνολικός αριθμός των Αστυνομικών που βρεθηκαν στο χωρο, εκτελώντας υπηρεσία. “Πρόκειται για ανθρώπους, εργαζόμενους, με οικογένειες, παιδιά.. Δεν μπορεί το ενδεχόμενο να βρεθεί θετικός κάποιος συνάδελφος στο στέλεχος του ιού, και χωρις να το γνωρίζει να συνεχίζει να εχει κοινωνική ζωη με οτι αυτο συνεπάγεται.. Μας εχουν αναθέσει ενα εργο για το οποίο δεν έχουμε σχετική εμπειρία και δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μας, χωρις εμβόλια χωρις ενημέρωση.. Ό,τι κανει ο καθένας ειναι με προσωπικό κοστος και πρωτοβουλία, καμια μέριμνα της Υπηρεσίας ή της πολιτείας”, επισημαίνει ανώτατος Αξιωματικός του Αρχηγείου ερωτηθείς σχετικά .