Ελαιώνας: Λαθρομετανάστης απο Κόνγκο, επιτέθηκε με βία σε νήπιο απο Ιράν, καθώς θεωρούσε ότι προέρχονται απο Συρία

Σε σοβαρή κατάσταση η 5άχρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με κακώσεις και κατάγματα στο πρόσωπο

Ήταν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (14/07) στο Cump του Ελαιώνα δύο ανήλικες από Ιραν 8 ετών και 5χρονων, έπαιζαν εντός του χώρου έξω από ένα κοντέινερ.

Αιφνιδιαστικά μπροστά τους εμφανίστηκε 24άχρονη απο Κόνγκο και τις απειλούσε φραστικά ενώ εξαπέλυε ύβρεις καθώς όπως κατέθεσε η 8άχρονη θεωρούσε ότι προέρχονται απο τη Συρία. Η λαθρομετανάστης σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr απο το Κόνγκο, έπιασε από τα μαλλιά την 5άχρονη και με βία της χτυπούσε το κεφάλι στο μεταλλικό κοντέινερ με την μεγαλύτερη σε ηλικία να καλεί σε βοήθεια.

Οι υπεύθυνοι του Cump και οι υπόλοιποι διαβιούντες επιχείρησαν να αποδεσμεύσουν την ανήλικη από τη βία της 24άχρονης ωστόσο η ίδια βρισκόταν εκτός ελέγχου. Στο χώρο κλήθηκε η Αστυνομία και με παρέμβαση των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν την γυναίκα από το Κόνγκο.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε κάταγμα ρινικού οστού και σοβαρο αιμάτωμα και καρούμπαλο στο κεφάλι.

Ο πατέρας της 5άχρονης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την δραστιδα της επίθεσης στην κόρη του, ενώ ήξερε ότι διαμένει σε κοντέινερ του καταυλισμού.  Στην κατάθεσή της η 8άχρονη ανέφερε ότι η αφρικανική τους επιτέθηκε αναίτια και θεωρούσε ότι προέρχονται απο τη Συρία.

Η λαθρομετανάστης οδηγήθηκε στο ΑΤ Κολωνού ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας.