Ελαιώνας: Η πρώτη προσευχή στο επίσημο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών- Αφετηρία για το κλείσιμο παράνομων τζαμιών

Έναρξη λειτουργίας για το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών για τους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα διαβιούντες στην Αττική

Στην Ιερά Οδό 144, στον Ελαιώνα, λειτουργεί πλέον το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών. Πρόκειται για τον επίσημο χώρο προσευχής των μουσουλμάνων το οποίο παραδόθηκε σε χρήση από τις μουσουλμανικές κοινότητες για όσους διαβιούν στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το τέμενος λειτουργεί από τη Δευτέρα (02/11 2020), «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Στη θέση του Ιμάμη της Αθήνας, προσελήφθη επισήμως ο 49άχρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι . Πρόκειται για Έλληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών. Στο τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό τρεις εκ των οποίων δύο υπάλληλοι με διάθεση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενώ θα γίνουν τέσσερις επιπλέον προσλήψεις, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, και η Ελλάδα αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμιξη ξένων φορέων στην διαδικασία. Στους χώρους του, καθημερινά, θα τελούνται πέντε προσευχές, έως 9άτομα στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η λειτουργία του επίσημου χώρου λατρείας των μουσουλμάνων, θα αποτελέσει αφετηρία για το κλείσιμο των παράνομων χωρών προσευχής σε σημεία της Αττικής .