Ελ.Βενιζελος: Πτηση απο Ατλάντα ενημέρωσε για αναγκαστική προσγείωση- Έχει χασει το σύστημα φρένων ο πιλότος

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ενημέρωση του Πύργου Ελέγχου από πιλότο αεροσκάφους για αναγκαστικής προσγείωση λόγω βλάβης στο σύστημα φρένων

(26/09-10:57) Το αεροπλάνο της Delta προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με ασφάλεια. Πριν την κάθοδο στον αεροδιάδρομο, έσβησε η λυχνία με την ένδειξη της υπερθέρμασνσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσγείωσης χωρίς κάποιο πρόβλημα.

(26/09-10.50) Με εντολή του πύργου ελέγχου, το αεροσκάφος πραγματοποιεί κύκλους μεταξύ Κέας και Αίγινας ωστε να μειωθεί η ποσότητα καυσίμων στις δεξαμενές και να προετοιμαστούν οι Υπηρεσίες του αεροδρομίου σε συνδρομή στην προσγείωση χωρίς φρένα.

Το αεροσκάφος της εταιρίας Delta πραγματοποιεί πτήση από Ατλάντα προς Αθήνα και έχει δηλώσει (26/09-10.30) το πιλοτήριο στον Πύργο Ελέγχου του Ελευθέριος Βενιζέλος έχει παρουσιάσει ένδειξη υπερθέρμανσης στα φρένα. Το αεροσκάφος μεταφέρει 248 επιβαίνοντες. Άμεσα ενημερώθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου και πληρώματα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να έχουν λάβει θέση στην πίστα του Αεροδρομίου της Αθήνας.