Ελ.Βενιζέλος: Μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευσαν πτήση της Emirates- Εκδόθηκε αναγγελία για «ύποπτο» Άραβα μεταξύ των επιβαινόντων

Ελληνικά μαχητικά συνοδεύουν αεροσκάφος της Emirates, το οποίο επιστρέφει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά απο ενημέρωση για Άραβα επιβάτη, ως ύποπτος για τρομοκρατία

(11/11-00.20) Εντοπίστηκε ο ύποπτος για το θρίλερ στις πτήσεις της Emirates. Σύμφωνα με ασφαλής πηγή, πρόκειται για 35χρονο Τούρκο υπήκοο, ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια. Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Ειδικές Υπηρεσίες.

(10/11-22.00) Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας έχει μεταβεί για έλεγχο κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και Κ9 με χειριστές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πτήση της “Emirates” (ΕΚ210) καθώς δεν επιβεβαιώθηκε η απειλή είναι έτοιμη να αναχωρήσει για Ντουμπάϊ.

(10/11-21.40) Δύο F-16 Block 52+ της 340 Μοίρας «Αλεπού» από την Κρήτη, απογειώθηκαν ώστε να εντοπίσουν το αεροσκάφος της Emirates 120 ναυτικά μίλια δυτικά της Καλαμάτας και να το συνοδεύσουν μέχρι την Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

(10/11-21.09) Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση, το ΝΑΤΟ διέταξε να απογειωθούν άμεσα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος με την είσοδοι του στο FIR Αθηνών.

Εντολή συνοδείας από αέρος με πτήση πάνω από τη θάλασσα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο σε περιπτώσεις αεροσκαφών με υποψία για τρομοκρατία, ώστε να περιοριστούν στις ελάχιστες τυχόν θύματα σε περίπτωση που ο τρομοκράτης ή οι τρομοκράτες καταρρίψουν το αεροσκάφος.

Οι δύο πτήσεις της “Emirates” είχαν προορισμό το Ντουμπάϊ (ΕΚ210) και τη Νέα Υόρκη (Boeing 777). Μετά από πληροφορίες της CIA, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε Άραβας επιβάτης, ύποπτος για τρομοκρατία.

Η πτήση ΕΚ210 για Ντουμπάϊ καθώς είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο επιβίβασης στο αεροσκάφος, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης, ωστόσο μετά την ενημέρωση, ο Κυβερνήτης πληροφόρησε τους επιβάτες ότι λόγω τεχνικού προβλήματος θα είχαν καθυστέρηση. Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παραλαμβάνοντας  όλες τις αποσκευές τους, και υποβλήθηκαν σε σχολαστικό αστυνομικό έλεγχο παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

Καθώς η πτήση της “Emirates” Boeing 777, ήταν ήδη σε πτήση, ο Κυβερνήτης έλαβε εντολή να επιστρέψει,  καθώς Γαλλία και Ιταλία αρνήθηκαν  να προσγειωθεί σε αεροδρόμια τους και επιστρέφει στην Αθήνα.