Ελ.Βενιζέλος: Χιλιανοί έκλεψε όπλο Αστυνομικού και συνελήφθησαν για κλοπές από τουρίστες

Μέλη οργανωμένης σπείρας Χιλιανοί που κατάκλεβαν ταξιδιώτες στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Στην Αθήνα είχαν ληστέψει Αστυνομικό και είχαν αρπάξει το τσαντάκι με το υπηρεσιακό όπλο και την ταυτότητά του!

Αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου και Περιπολιών της Ασφάλειας του Αεροδρομίου, θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις ζεύγους Χιλιανών,του26άχρονου και της 20άχρονης συντρόφου του, στον χώρο αναχωρήσεων και τους προσήγαν στην Ασφαλεία του Αερολιμένα. Από βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος του Αεροδρομίου, τις προηγούμενες ημέρες τους είχαν αποτυπώσει να κλέβουν τις αποσκευές τριών ταξιδιωτών- μιας Ροδίτισας από την οποία είχαν αφαιρέσει τσάντα με δύο κινητά αξίας €1.600 και μετρητά €10.800, μίας Γαλλίδας, από την οποία αφαίρεσαν τσάντα με κοσμήματα, μετρητά και γυαλιά ηλίου, και μια ακόμα αλλοδαπή τουρίστρια, από την οποία αφαίρεσαν το πορτοφόλι, με χρήματα.

Στο σπίτι των αλλοδαπών, κατασχέθηκαν μέρος από τα χρήματα, κλεμμένα γυαλιά, τρία πορτοφόλια, δυο τσάντες, τέσσερα κινητά, δύο σπρέι πιπεριού, ένα κατσαβίδι και πλαστά έγγραφα. Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν διαρρήξει (05/10) το σταθμευμένο στο κέντρο της Αθήνας όχημα Αστυνομικού, ενώ έπινε καφέ, και είχαν αφαιρέσει το τσαντάκι με το όπλο με 12σφαίερες στη γεμιστήρα και την υπηρεσιακή του ταυτότητα, με του Χιλιανούς να καταδεικνύουν 48άχρονο υπήκοο της Δομινικανής Δημοκρατίας στον οποίο είχαν πουλήσει το όπλο εναντι €500, ο οποίος και συνελήφθη.

Η Ασφάλεια Αερολιμένα Αθηνών συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων, ενώ σε βάρος των Χιλιανών και δυο συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Πλέον το επίπεδο έχει αλλάξει στον αερολιμένα. Οι συνάδελφοι λειτουργούν άψογα εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της διοίκησης και η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη» σχολιάζει το μέλος της ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Πλαφουντζής.