Ελ.Βενιζέλος: Αναγκαστική επαναπροώθηση για λαθρομετανάστες στο Πακιστάν

Με τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά τη διαδικασία επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στο Πακιστάν

Με εικόνες να αποτυπώνουν εργαζόμενους και στελέχη της κυβέρνησης με μάσκες σε διαδικασία αναγκαστικής επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στη χώρα προέλευσης τους ο Υπουργός Μετανάστευσης προχώρησε σε σχετική ενημέρωση. Ωστόσο όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες μολις 30 λαθρομετανάστες ταξίδεψαν για το Πακιστάν ενώ η Ελλάδα πλήττεται από μεταναστευτικές ροές.

Η κίνηση της ελληνικής πλευράς σχολιάστηκε αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα καθώς οι πολιτικοί χειρισμοί απέχουν από την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος .

Όπως ανέφερε και στο  επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα, ο Υπουργός Νότης Μηταράκης, το βραδυ της Τρίτης (21/07) Από το αεροδρόμιο της Αθήνας, έγινε “Επανέναρξη αναγκαστικών επιστροφών μη δικαιούχων άσυλο. Πρώτη πτήση προς Πακιστάν. Η χώρα μας εφαρμόζει αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική”.

Η διαδικασία απέλασης, σσύμφωνα με τον Υπουργό, υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας και της πρεσβείας του Πακιστάν. Στόχος, της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον Υπουργό, να επιστραφούν φέτος προς τις χώρες καταγωγής τους 10.000 λαθρομετανάστες.