ΕΛ.ΑΣ: Με αμεσότητα και πληρότητα, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στο Γ.Κουμουτσάκο.

Για την αλληλουχία των ερευνών των Αστυνομικών Αρχών από τον προσδιορισμό των δράστων μέχρι την προσέλευσή τους σε ανωμοτί κατάθεση, παραθέτει η ΕΛΑΣ για την επίθεση σε βάρος του Βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου (05/12) στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος,

Πόντιοι_Κουμουτσάκο

Μετά το περιστατικό η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιλήφθηκε άμεσα αυτεπάγγελτης προανάκρισης.
Απο το προανακριτικό υλικό ταυτοποιήθηκαν πέντε δράστες – τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών-.
Από τους δράστες ο 24άχρονος συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06/11). Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την (07/11)στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του.
Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (06/11), καθως δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών (09/11) εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Εντοπίσθηκαν (11/11) και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22άχρονος και η 22άχρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία (13/11) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.
Ο 22άχρονος, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16/11). Η 22άχρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.
Κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες στον 22άχρονο και τον 38άχρονο (12/11), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία.
Διευκρινιζεται ωστόσο, οτι αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε Μ.Μ.Ε. περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport