ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται η «στροφή» του αυτόχειρα Σπύρου Δραβίλα στη θρησκεία

Έντονα κοντά στη θρησκεία εμφανίζεται να είχε περιέλθει ο αυτόχειρας κακοποιός, Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος διατηρούσε εικονοστάσι στο κρησφύγετο των «ληστών του Διστόμου» στη Νέα Αγχίαλο ενώ προέκυψε ότι είχε αναπτύξει επαφές με μοναστήρια της Νέας Μάκρης. Νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των ο Αστυνομικών που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από διαρροές της Αστυνομίας, ο 34χρονος ποινικός ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια Αστυνομικής επέμβασης στο καταφύγιο των “Διστομιτών με .. τα μαύρα” στη Νέα Αγχίαλο, φέρεται να είχε αναπτύξει τους τελευταίους μήνες μια στενή σχέση με τη θρησκεία και να ήταν προσηλωμένος στα θεία.

Οι ιερές εικόνες, τα αναμμένα καντήλια και ιεαρά σκεύη τα οποία εντοπίσθηκαν στην κατοικία της Νέας Αγχιάλου, διαπιστώθηκε ότι έφεραν μόνο ίχνη του 34χρονου αυτόχειρα, ενώ επισκέψεις του σε ιερές μονές της Αττικής τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέκυψαν κατά την έρευνα της ΕΛΑΣ στο κατάλυμα των «Διστομιτών με τα.. μαύρα» στη Νέα Μάκρη, επιχειρείται να αναλυθούν από τα στελέχη των διωκτικών αρχών.

Το ερώτημα πώς ένας άνθρωπος ο οποιος με παραβατικό ποινικό παρελθόν, ο οποίος είχε συμμετοχή σε ληστειες τραπεζών και έκνομες ενέργειες, είχε αποκτήσει ξαφνικά τέτοια σχέση με τη θρησκεία ο οποίος μόλις έγινε αισθητή η παρουσία της Αστυνομίας, αποφάσιεσε να θέσει τέλος στη ζωή του. Σε συνδυασμό με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων και συγκρατουμένων του, ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τέτοιου είδους ανησυχίες» οι αρχές ερευνούν την ιδιαιτερη σχέση που είχε αναπτύξει ο αυτόχειρας ποινικός.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, υποστηρίζουν ότι στον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα, δεν είχε αποδοθεί -εν αντιθέσει με άλλους συνεργούς του- καμία εμπλοκή του σε αιματηρές συμποκές ή δολοφονίες. Ωστόσο είχε θεωρηθεί ένας εκ των υπόπτων για την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής -Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη- το Νοέμβριο του 2013 στο Νέο Ηράκλειο αλλά και για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού στην Κούβελα Φθιώτιδας τον περασμένο Φεβρουάριο. Ειδικοί συνεργάτες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, με τα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει κατά την προανακριτική έρευνα, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα νέο ψυχολογικό προφιλ του 34χρονου ποινικού, και η αποτύπωση των συμπερασμάτων τους, εκτιμούν «θα παρουσίαζε ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με πληροφορίες της  ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής από τις έρευνες, δεν έχει προκύψει η παρουσία άλλου ατόμου στα δύο καταλύματα της Μαγνησίας, εκτός των Σπύρου Χριστοδούλου, Γρηγόρη Τσιρώνη και του Σπύρου Δραβίλα. Ωστόσο έχουν εντοπισθεί στα κατασχεμένα οχήματα τα οποια χρησιμοποιούσαν οι ποινικοί για τις μετακινήσεις τοςυ,  δείγματα γενετικού υλικού από δύο τύπους DNA τα οποία ωστόσο δεν προκύπτει η ταυτότητα των φυσικών προσώπων που αντιστοιχούν.

___________________

* Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport