Εκτός λειτουργίας και ανενεργοί οι απολεσθέντες ασύρματοι τής ΕΛΑΣ από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας

Η δήλωση απωλείας για τους έξι ασυρμάτους από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας προκάλεσε έρευνα, ωστόσο όπως διακριβώθηκε πρόκειται για ανενεργούς ασυρμάτους, οι οποίοι είχαν αποσυρθεί λόγω βλάβης

Χωρίς λειτουργική χρήση οι έξι ψηφιακοί ασύρματοι Nokia, τεχνολογίας Tetra,  οι οποίοι δηλώθηκαν ως απολεσθέντες από το ΑΤ Ομονοίας. Όπως διευκρινίζει αστυνομική πηγή στο NantiaReport.gr από έρευνα που ακολούθησε, διακριβώθηκε ότι οι ασύρματοι είχαν αποσυρθεί λόγω βλάβης και ακόμα στο ενδεχόμενο να έχουν περάσει στα χέρια επιτηδειων, θα είναι ουσιαστικά άχρηστοι.

Πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr σημειώνουν ότι στην πρόσφατη αναβάθμιση στο σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ, ο πάροχος δεν επιτρέπει διασύνδεση σε άλλη τεχνολογία μεταξύ Tetra και Sepura. Ενώ από τις τεχνικές προδιαγραφές αποκλείει οποιαδήποτε “παρέμβαση” στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, διασφαλίζοντας το απόρρητο των επικοινωνιών μεταξύ του Κέντρου Επιχειρήσεων και των πληρωμάτων που επιχειρούν στα περιπολικά και τα δίκυκλα της ΕΛΑΣ.