Εκτός λειτουργίας το νέο ψηφιακό σύστημα ασυρμάτου της ΑΔ- Σε κίνδυνο οι Αστυνομικοί του πεζοδρομίου

Παραδόθηκε σε λειτουργία πριν λίγους μήνες με ανακοινώσεις και “υποσχόμενο” να επιλύσει τα προβλήματα στις επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ και ξαφνικά.. τέθηκε εκτός λειτουργίας .

Το καινούριο ψηφιακό σύστημα ασυρμάτου, το οποιο τοποθετήθηκε και λειτουργεί στο Κεντρο Επιχειρήσεων του ΑΜΑ, νεκρώθηκε τα ξημερωματα (21/06-02.00), ξαφνικά με τις επικοινωνίες των πληρωμάτων να διαβιβάζουν χωρίς ανταπόκριση.

Καταγγελίες των Αστυνομικών πληρωμάτων υπηρεσιών της Άμεσης Δράσης- ΔΙΑΣ – και της Ασφάλειας ωστόσο είχαν από καιρό επισημάνει τα προβλήματα ανεπαρκούς λειτουργίας του νέου συστήματος. Καθώς σε σημεία της Αττικής δεν υπήρχε επαρκής κάλυψη, διαβιβασεις από και προς τα πληρώματα δεν είχαν ανταπόκριση με αποτέλεσμα η κλήση στο 100 για συνεννόηση να είναι η μόνη λύση.

Με την δυσλειτουργία του νέου  ψηφιακού συστήματος, οι επικοινωνίες επανέφεραν και πάλι, το απαρχαιωμένο αναλογικό σύστημα που έχει κριθεί.. ανεπαρκέστατο σε λειτουργία .

Το θέμα που προκύπτει από τους διαβιβαστές του Κέντρου αλλά και τα πληρώματα, όπως επισημαίνεται, είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν με τον πλέον προφανή της ασφάλειας των ενστόλων, καθώς στο ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης να μην “ακουστεί” η κλήση για συνδρομή και ενίσχυση με συνέπειες που όλοι απεύχονται .

Με προσωπική εργασία Αστυνομικών που έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών με “πατέντες” επανέφεραν τη λειτουργία του συστήματος ωστόσο δεν κατέστη επαρκής η προσπάθειας καθώς η επικοινωνίες “έπεσαν” και πάλι..